Column Nanda Roep: Oliebol

  Column
Foto: PR

Ik heb een perfecte outfit voor New Years Eve.

Tenminste, dat denk ik nog steeds, ook al ging het dit jaar een beetje eh, mis. Ik kocht het bij een zomersale in De Oranjerie. De goede maat én een goede prijs. Het was alvast fantastisch voor de feestdagen!
Het is een disco-achtig exemplaar, denk gerust aan de jaren '70. Het bleek me te passen, het stond zelfs goed - yes! Hierin zou ik wel naar een kerstdiner of nieuwjaarsparty durven!

Er bleek één ding te zijn waarmee ik geen rekening had gehouden. Namelijk de tijd van het jaar, met chocoladeletters, kerstkransjes en dotten slagroom... Had ik de zuurstokjes al genoemd?

Ik pas er nog in, op zich, maar het maakt me nu tot een... oliebol. Een stralende oliebol, dat wel, maar ja. Mijn extra kilo's halen precies de flair uit de outfit. Ik heb daarom toch maar iets anders aangetrokken. Hierdoor realiseer ik me dat ik jojo'end door het jaar ga. Een paar kilo's dikker in de winter, die gaan er in de lente af, maar die eet ik er in het najaar met plezier weer aan.

Mijn plan is nu om vólgend jaar mijn outfit te kunnen dragen en dat betekent: afvallen. Maar iets zegt me dat ik misschien niet de enige ben met zo'n plan, hè?
Mocht het niet lukken om 2018 slanker af te sluiten, dan stel ik voor om een keer een Mid Years Eve te organiseren, speciaal voor al onze te klein gekochte feestkleding. Want als de berg niet naar Mozes komt, dan moet de oliebol maar naar de berg.

Mijn beste wensen,
lieve lezers van Het Stadsblad!

Meer berichten