Het Rode Kruis verzorgt deze gastlessen kosteloos in het hele land.
Het Rode Kruis verzorgt deze gastlessen kosteloos in het hele land.

Gastlessen 3FM Serious Request bij jou op school? Dat kan!

  Column

Over vier weken start 3FM Serious Request op 18 december in Apeldoorn. Het team van ruim honderd Rode Kruis promotievrijwilligers is echter al twee maanden druk in de weer om bij scholen in heel Nederland te vertellen over 3FM Serious Request en de Stille Ramp. Dit jaar wordt geld ingezameld om verscheurde families, die elkaar door crisis zijn kwijtgeraakt, weer bij elkaar te brengen.

Eén van deze kanjers is Diana Wijnen, zij geeft al een aantal jaar gastlessen over 3FM Serious Request en is bij menig school geweest om de leerlingen en studenten enthousiast te maken om in actie te komen. Zij vertelt:

,,Ik kom, zoals elk jaar, op veel verschillende scholen. De ene dag sta ik op het podium van een schouwburg, met 550 studenten in de zaal, en de volgende dag in een klaslokaal met twintig kleuters. Vaak vraag ik de kinderen of ze zelf hun ouders wel eens kwijt zijn geweest, en altijd zijn er wel kinderen die vertellen hoe ze hun ouders bij de supermarkt even kwijt waren. Maar bij de laatste school ging het anders, daar vertelde een jongen dat hij zijn ouders kwijt was in de bergen van Syrië, toen ze op de vlucht waren voor het geweld. Kippenvel, even slikken en dan toch het verhaal weer proberen op te pakken. Hij vond zijn ouders weer terug, maar niet alle kinderen hebben dat geluk. Daar doen we het voor, voor deze kinderen."

Het Rode Kruis verzorgt deze gastlessen kosteloos in het hele land. De gastlessen zijn interactief en opgebouwd uit verschillende (spel) onderdelen, waarbij rekening wordt gehouden met het onderwijsniveau. Zo zijn er mogelijkheden voor basis-en voortgezet onderwijs, maar ook voor het ROC en HBO.

Daarnaast hebben NPO 3FM en het Rode Kruis hebben ook lesmateriaal ontwikkeld voor groep 7 & 8 van het basisonderwijs. Het lespakket bestaat uit vier lessen, die los van elkaar gegeven kunnen worden. Het lespakket is (gratis en zonder account) te downloaden via de volgende link: www.3fm.nl/school

Enthousiast en nieuwsgierig geworden over de gastlessen? Stuur een mail naar 3fm@redcross.nl wie weet staat er in december een enthousiaste Rode Kruis vrijwilliger voor jouw klas. Kom je al in actie en wil je deze graag aanmelden? Ga naar de websitevoor meer informatie.

www.3fm.nl/seriousrequest

Meer berichten