Foto: Richard Havenaar

Column Nanda Roep: Serious Request

  Column

Ineens realiseerde ik me dat ik alweer achterloop. Toen afgelopen week bekend werd welke radio-dj's naar Apeldoorn komen, voor 3FM Serious Request 2017. Domien Verschuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn trekken in het Glazen Huis, dat dit jaar op ons Marktplein zal staan. Door de bekendmaking begreep ik dat het tijd was om in actie te komen.


Niet dat er officieel al iets te melden is; het Glazen Huis staat er nog niet en het duurt weken voordat de wervingsactie zal zijn – pas van 18 tot en met 24 december. In mijn leven speelt het nu niet. Ik ben nog druk met een kinderverjaardag, en bovendien is er eerst nog de intocht van Sinterklaas. Het duurt wel, dacht ik dus...

Maar schijn bedriegt, want veel Apeldoorners zijn al volop in touw! Onderhuids broeit en gloeit het! Ineens tel ik al vijf projecten in mijn omgeving, waaraan ik zou moeten deelnemen. Het gaat het om muzikale projecten, voor jong tot oud.


Sommige groepen zijn ideeën aan het bespreken, maar anderen zijn al bijna klaar met de complete uitvoering. Ik kan betaald eten met prominenten, of meedoen aan een gezellige braderie – en alle opbrengsten gaan straks naar Serious Request.


Online zag ik dat jonge amateurvoetballertjes professionals uitdagen voor een wedstrijd, en cliënten van Pluryn hebben een tafel gemaakt met stukken hout van de oude wielerbaan uit Omnisport. Heel Apeldoorn voert actie, zo leek het ineens - behalve ik dus...


Het doel van Serious Request 2017 is mooi. Het geld zal gaan naar het Rode Kruis, met als doel om gezinnen te herenigen die door oorlog en ander (natuur)geweld uit elkaar zijn getrokken. Daar doe ik graag aan mee. Moet ik wel een beetje opschieten.

Meer berichten