Het Rode Kruis helpt Umar bij zijn zoektocht naar zijn oma, zij is het enige familielid dat hij nog heeft. 
Het Rode Kruis helpt Umar bij zijn zoektocht naar zijn oma, zij is het enige familielid dat hij nog heeft. 

Stille Ramp 3FM Serious Request 2017: Breng ze weer samen!

  Column

Apeldoorn - 3FM Serious Request staat dit jaar in het teken van verscheurde families die elkaar door crisis zijn kwijtgeraakt. Terwijl Apeldoorn aan het aftellen is, tellen ruim 4 miljoen mensen de dagen dat zij een familielid al moeten missen. Op dit moment zijn er ruim 1 miljoen geregistreerde vermiste personen bij het Rode Kruis wereldwijd.

Het is niet te bevatten dat er op dit moment duizenden kinderen alleen rondzwerven zonder dat er iemand voor ze zorgt, ze eten geeft of 's avonds instopt. Deze kinderen zijn daarnaast enorm kwetsbaar voor uitbuiting, misbruik of komen zelfs in de prostitutie terecht.
Zo'n situatie is voor velen moeilijk voor te stellen. Maar het is daarom meer dan de moeite waard om heel Nederland, met behulp van 3FM Serious Request, bewust te maken van de verhalen van deze kinderen, en er voor te zorgen dat we hen weer kunnen herenigen met hun ouders, broertjes en zusjes.

Een van deze verhalen is het verhaal van Umar (foto). Umar is 15 jaar en komt uit Yola, Nigeria. Hij is ontsnapt aan de rebellen die zijn broer voor zijn ogen op brute wijze hebben vermoord. Voor het geweld woonde hij bij zijn oma, omdat zijn ouders al voor het conflict overleden waren.
Tijdens de vlucht is hij zijn oma kwijt geraakt en leeft Umar nu alleen in een vluchtelingenkamp. Hij heeft het gevoel dat zijn oma nog leeft maar zeker weten doet hij dit niet. Het Rode Kruis helpt Umar bij zijn zoektocht naar zijn oma, zij is het enige familielid dat hij nog heeft.

Umar is een van de duizenden verhalen die er zijn. Het Rode Kruis ondersteunt bij het starten van een zoektocht, het opsporen van de familieleden en het herstellen van het contact. Met als uiteindelijke doel dat kinderen zoals Umar weer hun familie in de armen kunnen sluiten.

Wil jij zelf ook een steentje bijdragen aan het samenbrengen van families zoals Umar? Dat kan door in actie te komen voor 3FM Serious Request.
Ga naar www.3fm.nl/seriousrequest om je actie aan te melden of je aan te sluiten bij een bestaande actie.

Wil je meer weten over de Stille ramp, ga naar www.rodekruis.nl/3fmseriousrequest of stel je vraag via 3fm@redcross.nl

Meer berichten