Foto: Richard Havenaar

Column Nanda Roep: Staatssecretaris

  Column

Apeldoorn heeft een staatssecretaris geleverd, Paul Blokhuis, een staatssecretaris! Als import-Apeldoorner dacht ik (nog) niet veel te hebben met de lokale politiek. Maar het blijkt niet helemaal waar. Lokaal betekent werkelijk plaatselijk: je komt ze zomaar tegen. Als ik het naga, heb ik meer kennisgemaakt met lokale politici dan ik in eerste instantie dacht.

Een fractievertegenwoordiger van GroenLinks Apeldoorn ken ik via familie, Margien de Vries, dat begint alvast goed. Maar ook de voorzitster van de PvdA-fractie ken ik, Marga Jonkman. Niet persoonlijk, maar we hebben in het Apeldoornse weleens samengewerkt en wat zeg ik, we hebben zelfs samen gesport. Toen ze fractievoorzitster werd, kon ik haar feliciteren terwijl we onze haren stonden te fatsoeneren. Op verschillende Rotary-evenementen heb ik diverse Apeldoornse wethouders mogen aankondigen. Maar ook onze interim-burgemeester 2011-2012, Hans Esmijer, CDA, heb ik in die hoedanigheid destijds de hand geschud.

Nu ik erover nadenk, mocht ik vrij recent zelfs dineren met oud-burgemeester Fred de Graaf, van VVD. Ik at extra netjes, want ik bleef ervan bewust dat hij de stad door de verdrietige dagen had geloodst, na de aanslag op Koninginnedag 2009. Bovendien had hij in 2013 de inhuldigingsceremonie van koning Willem-Alexander mogen leiden.

Maar van de ChristenUnie kende ik nog niemand - jawel, ik volg een raadslid op Twitter! Gauw zocht ik op of het toevallig Paul Blokhuis was die ik volg, maar nee, het gaat om een collega van hem. En nu zie ik dat we op 17 november afscheid kunnen nemen van Paul Blokhuis, vanaf 16.00 uur in de Raadzaal. Wat leuk, ik weet dat veel Apeldoorners hem wel kennen en hem zullen missen. Zelf ben ik hem vooral misgelopen, maar dat is natuurlijk ook een vorm van missen.

Meer berichten