Foto: Richard Havenaar

Column Nanda Roep: Herfst

  Column

Ineens was er een zonnige dag. Dat was een cadeautje na een nogal onstuimige herfstweek, ik zou die zelfs stormachtig willen noemen. We werden alle kanten op geblazen en zagen het drukke, stedelijke gezicht van Apeldoorn.


De agenda was bomvol. Er was de laatste doorloop van de familiemusical in Orpheus; teksten, kleding, muziek en techniek moesten in orde zijn. Voor het knippen van de pruiken gingen we naar Waxx Kappers. Door de regen liep ik er met de actrices heen.


Omroep Gelderland draaide een mooi item en er was Apeldoornse media, met leuke interviews in het Stadsblad, die ik ook via WhatsApp kreeg toegestuurd van een lezer. Het kwam van alle kanten en ging maar door. Het stortregende daarnaast soms zo hard dat we de kinderen naar scholen en clubjes brachten.
In Gigant was intussen de technische doorloop van de nieuwe show van Silvester. Er moest apparatuur naartoe worden gebracht. De spannende eerste try out zorgde voor een extra hoge drukgebiedje - of heet dat juist een lage drukgebied?


De volgende dag opende ik middenin een live gesprek met RTV Apeldoorn noodgedwongen de deur voor een koerier die theaterkleding bracht. Alles tegelijk, de wind woei om mijn oren. Het was fantastisch om bij het Kinderboekenfeest van CODA te zijn en daarna wandelde ik, vrij, door de regen naar huis...
De volgende ochtend was het ineens zonnig. Ik deed schoenen aan mijn zere voeten. Het bos was zo dichtbij; het ontspannen, landelijke gezicht van Apeldoorn. We hadden een thermoskannetje mee en zaten op een bankje bij het meer.

Er waren talrijke paddenstoelen omhoog geschoten en voor we het wisten, viel alle drukte lachend van onze schouders. Ja, het was echt een cadeautje.

Meer berichten