Foto: Richard Havenaar

Column Nanda Roep: Vakantie

  Column

De zomervakantie is alweer op de helft, helaas. Ik hoor bij de mensen voor wie het niet lang genoeg kan duren. Zes weken is mij veel te kort, ik snap niets van de stemmen die pleiten voor inkorting van de zomervakantie.

Creatieven mopperen wel vaker op het systeem van school- danwel kantoortijden. Nou, hier zit er nog een. Heerlijk om nu eindelijk mijn eigen dag in te delen, samen met mijn gezin.

Dus wat doe ik met al die zeeën van tijd? Nou, eh, zoveel mogelijk: niks. Mijn dagplanning bestaat uit het drinken van een kopje koffie op één van de vele terrassen van Apeldoorn. Via Twitter en NOS leerde ik afgelopen week dat Apeldoorn in de top 3 staat van goedkoopste terrassen van Nederland, bij een jaarlijks terrasonderzoek van een horeca-adviesbureau. Dus ik zit goed.

Door de hele dag 'niks' te doen, komen we gaandeweg toe aan dingen die ons interesseren. In mijn huis worden liedjes gecomponeerd en filmpjes getekend, ik heb decorstukken gelijmd voor onze eerste familievoorstelling. We lummelen en kletsen wat af, soms ook opruimen, terwijl om ons heen de stad allerhande drukte biedt.

Want het is niet zo dat er niks te doen is. Online vind ik maarliefst vijf pagina's met exposities, wandelingen, activiteiten en ontdekkingstochten. Ik vind het allemaal leuk en doe graag mee, maar lekker op mijn eigen tempo.

Ik herinner me ineens dat ik het één van de fijne dingen van Apeldoorn noemde, vlak na onze verhuizing. Dat er superveel te doen is, maar de stad dringt zich niet op. Er is veel gezellig aanbod: stadsoase, ontbijtfilm, workshops... Maar ik hóéf dus niets. Het kan mij niet lang genoeg duren.

Meer berichten