Column Nanda Roep: De bios

  Column

Schrijfster en uitgeefster Nanda Roep schrijft wekelijks over Apeldoorn, waar zij woont met haar man, cabaretier Silvester Zwaneveld, en hun twee kinderen.

Nu mijn zoon zijn arm in het gips heeft, haal ik hem met de auto van school. Normaal komt hij al zelf naar huis, dus ik ben weer even terug in de tijd: ik stuur haastig de laatste mailtjes voordat ik naar buiten moet sjezen om nét te laat het plein op te rennen.
Ik stuif de trap af en schiet mijn jas aan, ik gris de sleutel... Waar is de sleutel? De autosleutel is er niet!
Ik weet meteen dat dit geen klassieke scène is van vergeten waar je die hebt neergelegd. Nee: de sleutel is zelfs niet in Apeldoorn. Silvester heeft hem mee naar Utrecht.

Hij is ontzettend lief met de trein naar zijn regieklusje gegaan, om net zo lieflijk gewoon de autosleutel mee te nemen.
Pissig laat ik hem weten dat ik onze zoon een filmmiddag had beloofd. Maar fietsend is er niet voldoende tijd om nog thuis te lunchen. Hoe moet dat nu? Weet hij wel hoeveel stress hij me kost!
Silvester voelt zich schuldig, maar ik moet nog te veel regelen om daaraan te denken. Een moeder van school zal mijn zoon zeggen dat ik wat later ben.
Om reistijd te sparen, zal ik hem op zijn favoriete Subway trakteren, bedenk ik fietsend. Natuurlijk op kosten van zijn vergeetachtige vader.
Bij het plein blijkt een klasgenootje plannen te maken voor dezelfde film. Plus nog een klasgenoot en broertjes. Ik denk: wat is het toch leuk dat je in Apeldoorn altijd wel een bekende tegenkomt.
Tegen mijn zoon zeg ik: 'Misschien is het leuker om bij de jongens aan te sluiten? Dan laat ik mijn stress wel even los in de stad.'
Bleek de hele situatie de sleutel te zijn tot een onverwacht vrije middag, inclusief nacho's en een leuk nieuw shirt.

Meer berichten