Foto: Richard Havenaar
Column Nanda Roep

Hoop

  Column

De lente is gestart, het zonnetje heeft zich laten zien en ik had meteen weer goede moed. In de tuin gaan de tulpjes open, het terras wordt schoongemaakt en we proberen alvast de buitenbank. Er was zelfs tijd voor een stukje voorjaarsschoonmaak.

Eigenlijk ging het niet zozeer om schoonmaken, als wel om opruimen. Om precies te zijn lag er ruim een jaar aan edities van Het Apeldoorns Stadsblad voor me. Het was tijd om mijn plakboek bij te werken.

De tijd van vóór de coronacrisis, tot aan nu

De columns bewaar ik graag. Ik liep daarin nu wel erg ver achter, maar al gauw werd het een bijzondere ervaring. Voor mij, namelijk, lag de stapel columns die nog vóór de coronacrisis waren geschreven, tot aan nu.

Ik las terug hoe ik van niet-wetend, opschoof naar ‘toch maar’ even corona een keertje benoemen. Via de lockdown en ‘de schouders eronder’ belandde ik uiteindelijk in sleur en redelijk verveeld. Eigenlijk zoals velen het hebben ervaren – een schrijfster is toch maar net een mens, hè?

Toen het begin 2020 in de media al volop over corona ging, was ik op een laatste uitstapje naar het Rijksmuseum – op dat moment wist ik niet dat alles gauw zou sluiten. Het was in het museum zó druk, dat we schouder aan schouder de beelden van Caravaggio moesten bekijken.

Niet eens vanwege corona, maar vanwege de drukte ben ik toen eerst rustig koffie gaan drinken. Pas vlak voor sluitingstijd ben ik, in mijn eentje, op een holletje nog eens langs de expositie gegaan. Gelukkig lukte het, want ik moest er maandenlang op teren...

Maar nu is het zonnetje doorgebroken. Vanaf hier kan alles alleen maar beter worden. Ja toch? Ja.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden