[column Nanda Roep] Het beste


Foto: Richard Havenaar
column Nanda Roep

Het beste

  Column

Het nieuwe jaar is begonnen. De beste wensen namens mij en natuurlijk ook namens het Apeldoorns Stadsblad! Dit keer voelde het dubbel om zomaar ‘gelukkig nieuwjaar’ te zeggen tegen mensen. Tenslotte weet ik niet wat ieders situatie is na het ingrijpende coronajaar.

En dan, wat zijn de zorgelijke verwachtingen voor het nieuwe jaar? Een tweep schreef me dat hij niet aan voornemens durfde te doen, want ja, wie zegt dat hij nog controle heeft over zijn plannen?

Een twijfelachtige start van een nieuw jaar... Het enige wat ik zeker weet, is dat ik vóór de zomer mijn 25-jarige, zilveren jubileum beleef als professioneel schrijfster. Tenslotte tikt de tijd gewoon door.

Ná de zomer volgt mijn 50ste, gouden verjaardag. Voor mij wordt 2021 daarom het jaar van jubilea – corona of niet. In het najaar zal ik met een beetje geluk vijf jaar columniste zijn van het Apeldoorns Stadsblad. Een houten jubileum, dat telt ook.

Hoe ga ik het vieren? Als een introverte extravert zijnde, is het een waar dilemma. Aan de ene kant wil ik er stilletjes van genieten, samen met mijn gezin, en herinneringen ophalen aan de voorbije jaren.

Aan de andere kant wil ik iets leuks organiseren voor en met mensen die me volgen, lezen en die met me meeleven. Maar hoe? Dat is in dit jaar een belangrijke vraag: wat zal er mogelijk zijn en hoe riskant is het tegen die tijd voor mijn omgeving?

Komt tijd komt raad. Ik zal flexibel meebewegen met de omstandigheden. Het beste idee wordt vanzelf duidelijk. Mede daarom lijken ‘de beste wensen’ me voor dit jaar de juiste optie. We gaan voor het beste, binnen de mogelijkheden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden