Foto: Richard Havenaar
column Nanda Roep

Muziek

  Column

Voor RTV Apeldoorn mocht ik een muzieklijst samenstellen met zes nummers. Het idee was dat de muziek mijn tijd in Apeldoorn weerspiegelde. Als schrijfster zijnde is zoiets mij nooit eerder gevraagd, al heb ik me zeker ook met het maken van liedjes beziggehouden.

Samen met diverse componisten heb ik de afgelopen vijftien jaar drie albums met kinderliedjes geschreven, die ik soms ook zelf heb gezongen, plus een musical en een schoolvoorstelling. Het is misschien geen gigantische productie, maar ook niet niks. Alle liedjes sloten aan bij mijn boeken, soms zijn ze ook door Kinderen voor Kinderen uitgevoerd.

Dus ja, het was erg leuk dat RTV Apeldoorn dit aan mij vroeg. Ook de presentator had er zin in. Jos Jansen of Lorkeers heeft mij enkele jaren geleden aangeschreven als Stadsgids zijnde, bovendien hielp hij mij bij de research voor het kinderboek ‘Lang geleden in Apeldoorn’. Nu troffen we elkaar opnieuw.

Een uur is te kort voor mensen zoals ik, en zoals Jos, zeker als je nagaat dat de helft van de tijd opging aan het draaien van de muziek. Aan het laatste nummer kwamen we niet meer toe. Dat was ‘La chanson des vieux amants’ van Jacques Brel (‘Liefde van later’). Het vertelt zo prachtig over de innige liefde tussen mensen die al ruim twintig jaar samen zijn – zoals ook bij Silvester en mij het geval is.

Na de uitzending realiseerde ik me dat het eigenlijk prima klopt dat dit nummer moest afvallen. Tenslotte ging de muzieklijst over de tijd die ik in Apeldoorn heb beleefd. Terwijl ‘La chanson des vieux amants’ vooral verwijst naar de toekomst die ik nog hoop te hebben. Samen met mijn geliefde. Terugkijkend op de mooie en ook turbulente jaren die we samen hebben gedeeld. In tederheid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden