'Het geheugenkabinet' in de bieb staat maandag 17 augustus in het teken van de tuinen van Paleis Het Loo.
'Het geheugenkabinet' in de bieb staat maandag 17 augustus in het teken van de tuinen van Paleis Het Loo. (Foto: )

Bijeenkomst dementie

apeldoorn - De bijeenkomst 'Het geheugenkabinet' in CODA Centrale Bibliotheek staat maandag 17 augustus in het teken van de tuinen van Paleis Het Loo.
In het Geheugenkabinet is informatie te vinden over ‘alles’ dat met het geheugen te maken heeft. Hier vindt u verschillende boeken en info van Alzheimer Nederland en het Geheugensteunpunt; ook kunt u hier bijvoorbeeld spellen en dvd’s lenen. Het Geheugenkabinet is een samenwerking tussen CODA, het Geheugensteunpunt en Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Veluwe.
In CODA worden bijeenkomsten georganiseerd voor iedereen die (in zijn of haar omgeving) te maken heeft met dementie. Deze maandelijkse bijeenkomsten staan in het teken van verschillende thema’s en voor de komende editie staan de tuinen van Paleis Het Loo centraal. 

Paleis Het Loo: de tuinen

In de zeventiende eeuw was een tuin een lust voor de zintuigen. Het was een plek om te genieten van de kleurenpracht van alle heerlijk geurende bloemen en van het klateren van de fonteinen. Ook voor de vorst, stadhouder Koning Willem III, was zijn tuin een plek waar hij graag en veel vertoefde. Welke ontwikkelingen zien we bij de tuinen van Paleis Het Loo die in de 17e eeuw werden aangelegd als barokke tuinen, eind 18e eeuw veranderden in een landschapstuin en tussen 1977 en 1984 weer deels opnieuw werden aangelegd als barokke tuin? En welke fonteinen, beelden en planten zijn er te vinden?

Aan de hand van oude foto’s, prenten en filmpjes krijgen we een mooi beeld van deze bijzondere tuinen. Ook staan we stil bij de Olifantenstallen en de stallen voor rijtuigen en oude voertuigen die zo’n belangrijk onderdeel vormen van het paleis en de tuinen. We zijn daarbij natuurlijk ook benieuwd naar uw herinneringen en ervaringen. Heeft u zelf nog (oude) foto's, dan hopen we dat u die mee wilt nemen.

Aanmelden

Deelname aan Het Geheugenkabinet is gratis, wel dient u zich van tevoren aan te melden. Dit kan tot en met donderdag 13 augustus via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van ‘Geheugenkabinet’, uw naam, telefoonnummer en het aantal personen. We beginnen 17 augustus om 10.00 uur in de Newtonzaal (souterrain van centrale bieb) en het duurt tot 11.30 uur. Volgende data: 21 september en 19 oktober. Meer info www.coda-apeldoorn.nl/stapvoorstap via de button ‘huisregels corona’.

 

Op www.coda-apeldoorn.nl/geheugenkabinet is aanvullende informatie te lezen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden