Henne Lansen vertelt over de oorlog.
Henne Lansen vertelt over de oorlog. (Foto: A. Bennink)

'Alsof het nog gewoon is' boekpresentatie in kerk

apeldoorn - Henne Burger-Lansen presenteert op 30 augustus haar boek 'Alsof het nog gewoon is' in de doopsgezinde kerk. Het boek bevat de herinneringen van de schrijfster aan de periode 1928 – 1948. Omdat Nederland dit jaar 75 jaar vrijheid viert, heeft de Doopsgezinde Gemeente de schrijfster uitgenodigd om haar verhaal te komen vertellen.

Hennie Burger heeft als een van de allerlaatsten de oorlog bewust meegemaakt. De nu 92-jarige Hennie heeft dozen vol notities, gedichten en dagboekfragmenten van haar leven als kind en jong meisje in Amsterdam: haar onbezorgde kindertijd, de bezettingsjaren en de Hongerwinter, de eerste jaren na de Bevrijding. Al die getuigenissen lagen decennia ongezien in dozen. Ze brengen haar feilloos terug naar haar jeugd waarin ze, nieuwsgierig en met steeds meer verontrusting, de alledaagse en de grote gebeurtenissen becommentarieert. Met humor en relativering geschreven, is dit boek ook een ode aan haar ouders, die het klaarspeelden in extreme en onzekere tijden te leven ‘alsof het nog gewoon is’

Na de presentatie kunt u een gesigneerd boek kopen voor €19,95.
Opgeven is noodzakelijk in verband met de corona-maatregelen. Bij de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Locatie Paslaan 6, Apeldoorn. Opgave via ajbennink@hotmail.com.

Voor vragen: AnneJet Bennink 06-13740856.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden