De laatste bijeenkomst in februari trok enorm veel belangstellenden.
De laatste bijeenkomst in februari trok enorm veel belangstellenden. (Foto: EPA)

Erfgoedplatform pakt draad weer op

APELDOORN - Langzaam maar voorzichtig komen activiteiten weer op gang. Ook de kalender van het Erfgoedplatform zal zich de komende weken verder vullen. Van september tot en met november staan diverse evenementen op stapel, voor inwoners en bezoekers van de gemeente Apeldoorn.

In de afgelopen maanden lagen alle publieksactiviteiten van deelnemers aan het Erfgoedplatform noodgedwongen stil. “Maar een deel van de activiteiten pakken we weer op,” laat Ben Mouw, voorzitter van het Erfgoedplatform Apeldoorn, weten. “Met het Historisch Café gaan we een inhaalslag maken dit najaar. In februari is de laatste bijeenkomst geweest, met enorm veel enthousiaste bezoekers. Op een ruimere locatie gaan we na de zomervakantie verder.”

De Open Monumentendagen kunnen doorgaan op het gebruikelijke moment: het tweede weekend van september. Met het thema ‘Leermonument’ kunnen plekken worden bezocht waar iets te leren valt of viel, zoals schoolgebouwen. Nadere informatie volgt binnenkort.

Hoewel bijeenkomsten niet mogelijk waren, hebben het bestuur van het Erfgoedplatform en leden van de aangesloten organisaties zeker niet stil gezeten. “Het gaf ons ook tijd om nieuwe activiteiten voor te bereiden. Zo werken we eind september mee aan het provinciale festival Oost/West, en is Radio Kootwijk ‘onze’ locatie.”

Wie op de hoogte wil blijven van nieuws en activiteiten rond cultuurhistorie in Apeldoorn kan regelmatig kijken op de website www.erfgoedplatformapeldoorn.nl of de Facebook-pagina volgen (zoek op Erfgoedplatform Apeldoorn). Nog eenvoudiger: neem een abonnement op het gratis Informatiebulletin Ruimte voor Erfgoed.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden