De 12 Provincie Tour leidt ook door Apeldoorn
De 12 Provincie Tour leidt ook door Apeldoorn (Foto: Ruud de Soet)

Team Imke fietst 550 km voor Leontienhuis

Door het coronavirus verliep de voorbereiding niet zoals gepland. Toch fietsen de Zoetermeerse Imke, Vincent, Jessica en Ben (plus Theo als logistieke ondersteuning) vanaf 10 augustus zo’n 550 km door de 12 provincies van Nederland om geld in te zamelen voor het Leontienhuis in Zevenhuizen. Uiteraard slaan ze Apeldoorn hierbij niet over. “Dit is een droom die uitkomt.”

APELDOORN - “Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met de wondere wereld van anorexia”, vertelt Imke. “Mijn herstel ging niet bepaald in een rechte lijn. Ik heb heel wat instanties en therapeuten versleten totdat ik uiteindelijk in de krant iets las over het Leontienhuis, een inloophuis voor mensen met een eetstoornis en hun naasten, opgericht door voormalig wielrenster Leontien van Moorsel, die zelf tijdens haar wielercarrière anorexia had. Dankzij een hoop liefde, geduld en af en toe een schop onder mijn kont sta ik waar ik nu sta. Ik wil graag wat terugdoen voor het Leontienhuis, zodat die broodnodige zorg gecontinueerd kan worden.”

Als fervent spinningfanaat zit Imke graag op de fiets. Zo ontstond het idee om al fietsend geld in te zamelen voor het Leontienhuis, dat volledig afhankelijk is van vrijwilligers en donateurs. Ze heeft er hard voor moeten vechten om mentaal en fysiek sterk genoeg te worden voor deze lange tocht. “Nu ik letterlijk en figuurlijk sterk genoeg in mijn schoenen sta, kan ik laten zien dat herstel echt mogelijk is. Elke afgelegde kilometer staat niet alleen voor de weg die ik (en velen met mij) hebben afgelegd, maar bovenal voor hoop.”

Wilt u Imke en haar team steunen? Op de speciale actiepagina kunt u een donatie doen: www.teamimke.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden