Carla en Eric willen kinderen uit hun isolement trekken.
Carla en Eric willen kinderen uit hun isolement trekken. (Foto: Adrijan Siniša Rakic)

Vrolijke circusdag voor kinderen AZC Apeldoorn

In de tijd van lockdown wist het Wolkentheater de kinderen in asielzoekerscentra (AZC’s) op te vrolijken en te activeren met een serie online filmpjes onder de naam Circus Doe-maar-mee. Deze zomer is de live versie van dit succesvolle programma te zien in een 30-tal AZC’s door het hele land.

Door de redactie

APELDOORN - Zaterdag 22 augustus treedt het circus om 16.00 uur op in Apeldoorn. Wegens RIVM maatregelen hebben deze voorstellingen een besloten karakter.

Ondanks versoepelde coronaregels leven de kinderen in AZC’s eigenlijk nog steeds in een soort lockdown. De zomervakantie is een extra moeilijke periode: er is weinig afleiding en ze kunnen nergens naartoe. Juist daarom organiseert het Wolkentheater in augustus 2020 een grote circustournee langs een 30-tal AZC’s. In de interactieve open air voorstelling
Circus Doe-maar-mee worden spullen die te vinden zijn in elk huis, bijvoorbeeld sokken of theedoeken, omgetoverd tot circusrekwisieten voor verschillende jongleerscenes of goocheltrucs. Kinderen worden op deze manier geïnspireerd om het alledaagse leven op een creatieve en speelse manier te zien en thuis zelf ook circusje te gaan spelen.

Wolkentheater
De stichting Wolkentheater werd op Valentijnsdag 1993 opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars uit voormalig Joegoslavië. Sindsdien speelt het gezelschap met passie, betrokkenheid en overtuiging voor vluchtelingenkinderen in AZC’s. Vandaag de dag bestaat het Wolkentheater uit gediplomeerde theaterdocenten, erkende kunstenaars en andere gedreven mensen uit de theaterwereld.

Als voorpret is er een serie filmpjes gemaakt. Zij zijn gepubliceerd op de website van COA (de directie van alle AZC’s). In de filmpjes maken kinderen kennis met twee clowns uit de voorstelling, Carla en Eric. Ze laten kinderen zien hoe ze gewone huisspullen tot circusspullen kunt omtoveren en je eigen kamer tot een echte circustent!

www.wolkentheater.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden