Ouderen in de Robijnstraat werden door hun jonge buurtgenoten verrast.
Ouderen in de Robijnstraat werden door hun jonge buurtgenoten verrast. (Foto: Barbara)

'Weet dat wij er voor u zijn'

APELDOORN - Saamhorigheid en aandacht van jong aan oud is de kers op de taart in de Robijnstraat in Apeldoorn West. In de voormalige Philipswijk wonen een aantal ouderen al ruim een halve eeuw naar volle tevredenheid. 

Zij zagen in de loop der tijd jongeren neerstrijken in de vrijkomende woningen in deze prachtige en rustige wijk.
Om de onderlinge banden te verstevigen tussen 'jong' en 'oud' organiseerden de jongeren een paar jaar geleden een buurtborrel. De intentie was om er een jaarlijks festijn van te maken. Als alles 'normaal' zou zijn geweest zou dat in september weer plaatsvinden. "Helaas, het is vandaag nog steeds niet het 'oude' en een buurtborrel is in verband met de corona nog niet handig om door te laten gaan", aldus de organisatoren.
Zo ontstond bij de feestcommissie het idee hun oudere buurtbewoners te laten blijken dat ze aan hen denken. Zij werden verrast met een box met lekkers voor een héérlijk koffie- of theemoment. In de begeleidende brief, met de aanhef 'Lieve Buur' stond vermeld: 'Mochten wij wat -in deze toch bijzondere tijd- iets voor u kunnen doen? Een boodschap, een ritje, een wandelingetje met of ... Weet dat wij er voor u zijn en het met liefde doen.'
De ouderen waren zeer verguld met de verrassing.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden