John Verleg viel een onderscheiding ten deel.
John Verleg viel een onderscheiding ten deel. (Foto: )

Erepenning voor John Verleg

Afgelopen dinsdag werd John Verleg, erelid van BC 't Pluumpje, in het zonnetje gezet. 

APELDOORN - Rob Salawanbessie kwam, namens Badminton Nederland, als verrassing op bezoek en mocht John, na een mooie speech, mededelen dat de bronzen erepenning van Badminton Nederland aan hem wordt toegekend. De bronzen erepenning van Badminton Nederland is de hoogste onderscheiding voor leden op clubniveau en wordt toegekend als een lid gedurende zijn/haar loopbaan binnen een club een goede prestatie van bijzondere betekenis heeft laten zien.

John is onlosmakelijk verbonden met BC 't Pluumpje en zet zich al sinds mensenheugenis met veel plezier, enthousiasme en liefde in voor onze badmintonclub. John was voorheen al actief in het bestuur van badmintonclub Amstelstad. En heeft in de jaren die volgden bijna alle mogelijke functies wel bekleed: voorzitter, lid van de technische commissie, competitieleider van de jeugd, PR-functionaris en jeugdcoördinator. Vooral het begeleiden van de jeugd was (en is nog steeds) zijn passie. Hij zag veel van de huidige competitiespelers opgroeien van beginnend jeugdlid tot enthousiaste competitiespelers in onze seniorenteams. Schoolsportdagen, Eerbeek Sportief, badmintonlessen op scholen: John was er altijd bij. Er is zelfs een toernooi bij BC 't Pluumpje naar hem vernoemd: het John Verleg toernooi.

Zelfs nu hij 82 jaar oud is, is hij nog steeds actief en vooral zeer betrokken bij onze badmintonclub. Hij komt nog steeds vrijwel iedere dinsdagavond met veel plezier naar de sporthal en tegenwoordig ook naar het sportveld om zelf te badmintonnen, maar vooral om onze nieuwe recreanten en jeugdleden het badmintonnen aan te leren. Dit is iets waar hij ontzettend enthousiast van wordt! Ook is hij tijdens vrijwel alle thuiswedstrijden van onze competitieteams nog altijd onmisbaar als trouwe supporter.

Het bestuur van BC 't Pluumpje en Badminton Nederland zijn van mening dat het bovenstaande absoluut een bronzen erepenning van Badminton Nederland verdient.

Het feest ter ere van het 45-jarig jubileum van de club was het moment geweest om de penning te overhandigen. De bijzondere omstandigheden van nu zorgden er voor dat de festiviteiten zijn uitgesteld tot volgend jaar.

Deze huldiging zorgde, ondanks de bijzondere afgelopen maanden, toch nog voor een feestelijke afsluiting van het badmintonseizoen 2019-2020. De vlaggenlijnen, ballonnen, hapjes en drankjes maakten het geheel helemaal af.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden