Sjoerd Hoogendoorn tekent contract Draisma Dynamo
Sjoerd Hoogendoorn tekent contract Draisma Dynamo (Foto: Mediateam Draisma Dynamo)

Draisma Dynamo legt Sjoerd Hoogendoorn vast

Oranje international Sjoerd Hoogendoorn trekt komend seizoen het rood-gele shirt van Draisma Dynamo aan. Hoewel de selectie eigenlijk al rond was, kwam Draisma Dynamo toch nog met een verrassing.

APELDOORN - Komend seizoen begint de ploeg van Redbad Strikwerda met maar liefst drie diagonaal spelers. De 29-jarige Hoogendoorn tekent een contract voor slechts één seizoen en wil daarna met zijn vrienden in de 2e divisie gaan spelen.

Historie
Hoogendoorn maakte zijn eredivisidebuut bij SV Dynamo Heren 1. In de vier seizoenen voor deze club pakte hij in 2010 en 2011 de beker. In 2013 vertrok Hoogendoorn naar Finland om zijn volleybalcarrière voort te zetten. Daarna volgde Italië waar hij ondermeer in de Sperlega speelde. Met Sir Safety Perugia won Hoogendoorn de Italiaanse beker in de Unipol Arena te Bologna. En in 2019 haalde hij de Supercup binnen.

Studie
In zijn tijd bij Dynamo rondde Hoogendoorn zijn Bachelor Geneeskunde af. Het Master diploma moet hij nog gaan halen. “Ik dacht dat er 10 jaar tussen mocht zitten, om de studie te vervolgen. Blijkbaar is dat 5 jaar geworden en daar kwam ik deze zomer achter.” vertelt de international. Hij vervolgt dat hij blij is met het nieuwe traject dat hem is voorgelegd. “De examencommissie is zo aardig voor mij geweest om een nieuw traject op te zetten. Ik zal dus komend jaar een aantal vakken moeten inhalen en eind april mijn CO-schappen halen. Dat is niet te combineren met het volleyballen in het buitenland.”

Ervaring
“Ik wil zo veel mogelijk ervaring overbrengen. Ik ben meer van het goede voorbeeld geven, dan praten. Ik zeg wel eens wat ik ervan vind, maarje kan het best leiden door het goede voorbeeld te geven. Dus ik hoop dat ik op die manier een steentje kan bijdragen bij Draisma Dynamo.”

Prijzen
“Ik wil zoveel mogelijk prijzen winnen en zorgen dat er weer een paar banners in de Draisma Dynamo Arena komen te hangen. Ik heb begrepen dat de concurrent van Dynamo, SAMEN.Lycurgus, ook een sterk team heeft staan. Het is dus niet zomaar uitgemaakte zaak, maar ik denk dat we met dit team goed kunnen strijden om de prijzen.”

Vives Heren 1
Hoogendoorn tekent voor één seizoen bij Draisma Dynamo. Het seizoen daarop wilt Hoogendoorn naar Vives Heren 1, in de Tweede Divisie. “Ik ga dan mijn COschappen in en dat is niet te combineren met topsport. Ik ga in IJsselstein spelen met een paar vrienden. Mits het met mijn studie allemaal goed gaat, maar ik ga ervanuit dat ik het haal.”

Tekst: Quinty Wolters

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden