Werkgroep Nabestaan Na Zelfdoding Gelderland komt bijeen

Apeldoorn - Op zaterdag 1 augustus is er een bijeenkomst van de werkgroep Nabestaan Na Zelfdoding Gelderland. De bijeenkomst is een provinciale bijeenkomst voor nabestaanden die geconfronteerd worden door een zelfdoding . Dat kunnen ouders, broers, zussen, vrienden, partners of andere betrokkenen zijn die iemand zijn verloren door zelfdoding.

Na het overlijden kunnen de kwellende vragen voortdurend naar boven komen, ook nog jaren na het overlijden, en kun je (opnieuw) verstrikt raken in gedachten en blijven piekeren.

Een bijeenkomst met andere nabestaanden wordt door deelnemers aan de bijeenkomsten als zeer helpend ervaren. Helpend door de (h)erkenning omdat anderen weinig woorden nodig hebben om te begrijpen waar je mee worstelt. Verdriet wordt door iedereen anders doorleeft. Wanneer er woorden aan worden gegeven door iemand, kan dat verlichtend werken. Alle deelnemers aan de groep zijn nabestaanden. Dat geeft een heel bijzondere manier van naar elkaar kunnen luisteren en elkaar kunnen steunen, door een woord, een gebaar of een tip. Er is veel gelegenheid voor eigen inbreng. Mensen die liever een bijdrage leveren door te luisteren leveren minstens een net zo belangrijke bijdrage. Ervaring leert dat de bijeenkomst als zeer steunend wordt ervaren.
Benadrukt wordt dat de bijeenkomst is bedoelt voor iedereen die nabestaande is. De werkgroep weet dat het een heel hoge drempel kan zijn om naar de bijeenkomst te komen. Om de drempel mogelijk wat te verlagen kan er met leden van de werkgroep contact worden opgenomen. Voor de regio Barneveld is dat met Jacob Bos tel: 06-49779971.

De bijeenkomst vind deze keer plaats in de Herberg Deventerstraat 40 te Apeldoorn. Vanaf 9.30- 10.00 uur is er inloop , om 10.00 uur wordt er een openingswoord gedaan daarna is er gelegenheid met elkaar te delen en te bespreken wat ieder bezig houd. Om 12. 00 uur wordt de bijeenkomst afgesloten.

Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen op het terrein van de Herberg of er kan geparkeerd worden in de parkeergarage aan de markt, De Herberg is met openbaar vervoer bereikbaar.

I.vm. de Corona maatregelen is deelname uitsluitend mogelijk na aanmelding. Dat kan via mail anja@nnzg.nl of telefonisch via nummer 0643 769 932 (Carien van Geffen). Deelnemen is gratis . Wel vragen we €1,00 per kopje koffie of thee .
Meer informatie over de activiteiten van de Nabestaan na Zelfdoding Gelderland is te vinden op de website NNZG.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden