Crowdfunding actie van Foenix

Apeldoorn - Foenix heeft de ambitie om Apeldoorn nog duurzamer en socialer te maken. 

,,We hebben meerdere innovatieve activiteiten opgezet, waaronder De Wasserij & Het Textielatelier en we gaan nog meer innovatieve en ondernemende activiteiten ontplooien zoals de Houtwerkplaats. Hiermee redden en herwaarderen we honderden tonnen textiel en hout uit de afvalberg en dankzij deze projecten kunnen wij diverse leer- en werkplekken aanbieden. Het kost tijd en geld om deze activiteiten rendabel op te zetten. Daarom zijn we op 26 mei 2020 via Waardevoorjegeld.nl met een crowdfunding actie gestart om iedereen uit te nodigen om te investeren in een betere toekomst: duurzaam, gezond, groen en sociaal met een financieel rendement van 3% per jaar.
Gisteren, woensdag 8 juli j.l., hebben we binnen zes weken het streefbedrag van €700.000 bereikt!", zo laat de organisatie weten.

Foenix is een sociale onderneming die zich sinds 38 jaar inzet voor een circulaire en inclusieve samenleving waarin mens, milieu en economie op een harmonieuze manier met elkaar in evenwicht zijn. Foenix is een onafhankelijke en professionele organisatie die jaarlijks meer dan 750 leer-en werkplekken aanbiedt in de werkplaatsen, vier vestigingen, De Wasserij, Het Textielatelier, Houtwerkplaats, transport en kantoren. Tegelijkertijd zamelt Foenix per jaar 4.000 ton aan goederen in (www.foenix.nl).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden