Foto:

Tesla opent Supercharger station in Apeldoorn-Oost

Apeldoorn - Tesla opende op 9 juli in Apeldoorn-Oost een Supercharger station, de tweede locatie in Nederland die is voorzien van de nieuwe V3 Superchargers. 

Dit is een compleet nieuwe architectuur voor Supercharging die een laadcapaciteit van een Model 3 tot 250 kW mogelijk maakt, waarmee in een optimale situatie een Model 3 Long Range in 5 minuten tot 120 km kan opladen. De locatie is uitgerust met 12 oplaadpunten en bevindt zich bij het Van der Valk Hotel Apeldoorn aan de Landgoedlaan 26, vlak bij de A50, ter aanvulling op de bestaande Supercharger locatie in Ugchelen.

In Nederland bevinden zich nabij strategische snelweglocaties nu meer dan twintig Supercharger locaties, samen goed voor ca. 400 laadpalen, waarmee inmiddels meer dan 320 miljoen kilometers zijn afgelegd.
Superchargers zijn te vinden op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots. Het netwerk van Superchargers in Europa breidt gestaag uit en maakt het mogelijk om moeiteloos vanuit Noord naar Zuid-Europa te rijden. Superchargers worden op de website van Tesla en op het touchscreen in de auto weergegeven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden