Opening nieuwe speeltuin in Apenheul

Apeldoorn - Op woensdagochtend 15 juli openen de kinderburgemeester van Apeldoorn en een Apeldoornse schoolklas de nieuwe speeltuin in Apenheul. Dit doen zij samen met de directeur van Apenheul, Roel Welsing. Na de officiële opening gaan zij de strijd met elkaar aan tijdens een parcours tussen de speeltoestellen, waaronder een apenkop van 6 meter hoog. Wie kan er het beste de aap uithangen in de nieuwe speeltuin?

De nieuwe speeltuin is onderdeel van een nieuw gebied dat Apenheul opnieuw heeft ingericht. Dit gebied bestaat uit een natuurlijke speeltuin met een gorillakop van 6 meter hoog waarin kinderen heerlijk de aap uit kunnen hangen. Er is ook een doorloopgebied met loslopende dwergapen die lekker kunnen snacken van de grootste insectenmuur ter wereld. Bovendien is er een ruim terras en een nieuw restaurant gerealiseerd. Vanaf het terras hebben bezoekers een mooi uitzicht op twee eilanden met apen én de nieuwe speeltuin.

Openingshandeling
De groep 6/7 leerlingen van de Apeldoornse Sterrenschool zijn aanwezig bij de officiële opening. Eén van de kinderen uit de schoolklas mag samen met de allereerste kinderburgemeester van Apeldoorn, Sibel Ozcan, de openingshandeling verrichten.

Challenge
Na de officiële openingshandeling begint het spektakel pas echt. Apenheul directeur Roel Welsing gaat de strijd aan met kinderburgemeester Sibel en één van de leerlingen van de Sterrenschool uit Apeldoorn. Zij leggen in de, net geopende, speeltuin een parcours af en diegene die dit het snelste aflegt, wint een leuke prijs. En de eeuwige roem niet te vergeten!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden