Foto: Sven Scholten

Groep 8 musicals bij Orpheus op de planken

Apeldoorn - Het begon met het verzoek van één super enthousiaste leerling die het jaar, ondanks Corona, tochnog gaaf af wilde sluiten met zijn groep 8. Toen het aantal verzoeken opliep, kon Theater Orpheuser niet meer omheen. 

De puzzel was complex, maar in juli voeren 6 basisscholen hun eindmusicalop in Orpheus.Mirjam Barendregt, directeur Orpheus: “Als theater wil je natuurlijk graag de droom van dezeleerlingen waarmaken en ze op die manier toch nog een spetterende afsluiting van hun basisschooltijd bezorgen. Met het vervangen van de trekkenwanden in onze twee grote zalen en de Kinderpretvoorstellingen in diezelfde periode was dat alleen makkelijker gezegd dan gedaan”. 

Op 10 juli bijt De Zonnewende het spits af met in totaal drie groepen 8 met elk een andere musical. In deweek erna volgen de Emmaschool, Eloy School, Berg en Bosschool, Sint Victorschool en op 16 julisluit De Schakel deze ‘feestweek’ af.

Vorig jaar dongen ruim dertig Apeldoornse basisscholen mee naar die ene kans om de eindmusicalvan Groep 8 in Orpheus uit te voeren. Uiteindelijk koos de jury, bestaande uit wethouder NathanStukker, toenmalig kinderburgemeester Sibel Oskam en Orpheus- directeur Mirjam Barendregt, maarliefst drie scholen als winnaar. “Vanwege de vervanging van de Trekkenwanden, deed Orpheus dezeuitnodiging dit jaar niet”, vertelt Barendregt. “Maar ook volgende jaar zullen groepen 8 weer kansmaken om hun musical in Orpheus te brengen. Een nieuwe traditie is geboren.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden