Foto:

Annie de musical in 2021 alsnog in Orpheus

Apeldoorn - Komend theaterseizoen zal Annie de musical alsnog te zien zijn bij theater Orpheus. Annie werd nade première op 1 december 2019 in het Chassé Theater in Breda overladen met viersterren recensies, maar de gehele tournee moest net als alle andere evenementen envoorstellingen noodgedwongen worden stilgelegd vanwege de coronacrisis.

In samenwerking met Mark Vijn Theaterproducties zijn de grootste theaters van Nederland, verenigd in deTheateralliantie, erin geslaagd om een nieuwe tournee van Annie van de grond te krijgen.

Een lange tijd was het onzeker wanneer de theaters hun deuren weer mochten openen. “Ruim 25.000 mensen die nog kaarten hadden voor de geannuleerde voorstellingen van Annie de musicalhebben hun tickets behouden en met ons geduldig afgewacht. Daar zijn we namens alle betrokkentheaters ongelofelijk dankbaar voor. We zijn blij om nu dit goede nieuws te kunnen brengen en iedereen alsnog de mogelijkheid te kunnen bieden om Annie te bezoeken”, aldus Eric-Paul Dijkhuizen, zakelijk directeur van de Theateralliantie.

De cast en crew van Annie de musical ging van een intensieve periode van repetities, try-outs enpremière tot het spelen van zes voorstellingen per week volledig terug naar niets. Zo ook Willemijn Verkaik die wereldwijd bekend werd door haar vertolking van de groene heks Elphaba in de musical Wicked en in Annie de musical te zien was als Juffrouw Hannigan. “En ineens zat ik thuis, cold turkeyaf te kicken van de adrenaline. Uiteindelijk lukte het me om erin te berusten. Nu vind ik het vooral tofom te zien hoe al die creatievelingen plannetjes bedenken om er toch maar iets van te maken. Ik merk ook dat mensen de behoefte hebben om voorstellingen te bezoeken.”

De wereldberoemde musical met hits als ‘Tomorrow’ en ‘It’s a hard knock life’ inspireerde algeneraties kinderen en volwassenen. Vastbesloten haar ouders terug te vinden, overwint Annie alle tegenslagen en komt met de andere weeskinderen in opstand tegen de gemene Juffrouw Hannigan (Willemijn Verkaik). Wanneer miljardair Oliver Warbucks (Edwin Jonker) Annie helpt in haarzoektocht, krijgt haar leven plotseling een bijzondere wending.

Annie de musical zal van 26 mei t/m 6 juni 2021 alsnog te zien zijn bij Orpheus. Op www.orpheus.nl/annie zijn binnenkort tickets te reserveren. Tickethouders van de voorstellingen inmaart ontvangen persoonlijk bericht over de verplaatsing.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden