Coördinator van de actie, Gertrudeke van der Maas
Coördinator van de actie, Gertrudeke van der Maas (Foto: )

Vakantiegeld Samen Delen een groot succes!

Apeldoorn - Dankzij de inzet van heel veel mensen is de actie Vakantiegeld Samen Delen dit jaar een groot succes geworden! Veel mensen hebben een deel van hun vakantiegeld gegeven aan andere plaatsgenoten. En zo maakt men in de gemeente Apeldoorn met elkaar veel mensen blij. Deze actie vanuit de kerken is dit jaar voor de 9e keer gehouden. De hele stad Apeldoorn deed mee en Ugchelen en voor het eerst ook Beemte Broekland, Wenum-Wiesel en Hoog Soeren. Er is een recordbedrag opgehaald van €124.547,93.

Er zijn ook meer mensen die een aanvraag hebben gedaan om vakantiegeld te ontvangen. Er zijn 698 aanvragen goedgekeurd. Het hele ingezamelde bedrag wordt over deze huishoudens verdeeld. Het gaat om 900 volwassenen en 700 kinderen. Gemiddeld ontvangt een huishouden dit jaar € 178 euro. Dat is een flink bedrag, als je gewend bent om met een laag inkomen te leven en elk tientje telt.

Delen maakt iedereen rijker
Gertrudeke van der Maas, coördinator van de actie vertelt: ‘We zijn bijzonder tevreden over dit resultaat. Het was voor ons door alle corona-maatregelen moeilijker om zowel gevers als ontvangers te bereiken. De deelnemende kerken delen normaal folders uit aan de kerkgangers en vragen hen zo om een gift. Dit keer moesten we mogelijke gevers anders zien te bereiken. Het was spannend of dat zou lukken. Maar we hebben er vertrouwen in gehad dat mensen juist in deze periode zich extra bewust zijn van het belang om met elkaar te delen. Ons vertrouwen bleek terecht!

Het was ook lastiger om de actie dit jaar onder de aandacht te brengen van mogelijke ontvangers. Ook zij waren vooral thuis. En normaal gesproken liggen er folders bij diverse instanties. In het begin merkten we dan ook dat het aantal aanvragen achter bleef bij andere jaren. Gelukkig is dat goed gekomen. Uiteindelijk zijn er 100 huishoudens meer dan vorig jaar die een bijdrage krijgen. De aandacht voor de actie in dit Stadsblad heeft daarbij zeker geholpen.’

Ontroerend
De laatste week van juni en de eerste week van juli is het geld aan de ontvangers overhandigd. Dat is dit keer ook wat anders gegaan vanwege de corona-maatregelen. Maar de ontvangers zijn er zeker niet minder blij mee. Een reactie: ‘Hierbij wil ik nog dank je wel zeggen voor het geldbedrag wat ik heb mogen ontvangen. Wat een verrassing was dat. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn dochter de gene geweest is die mij over de streep gehaald heeft omdat ik zelf heel erg terughoudend ben in deze dingen. Ik denk altijd dat een ander het misschien harder nodig heeft, ondanks dat ik zelf ook een heel klein inkomen heb. Ik ga het zeker goed besteden. Dank jullie wel voor dit mooie gebaar.’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden