Foto:

Kunstexpostie Christelijk Lyceum 'Onderweg'

Apeldoorn - Elk jaar exposeren de Havo 5 en Vwo 6 leerlingen van het Christelijk Lyceum vol trots hun eindexamen kunstwerken op school.

De expositie was amper ingericht toen het coronavirus zijn intrede deed. Een paar dagen later moest de school haar deuren sluiten. De twee- en driedimensionale kunstwerken vingen ongezien stof en niemand kon ervan genieten.

Ontzettend zonde want het talent is groot. Het Christelijk Lyceum bedacht een creatieve oplossing en creëerde een online expositie op Instagram: @kunst.christelijk.lyceum. Vanaf nu te bezoeken! Een inspirerend account waar alle werkstukken met uitleg te zien zijn.

De examenleerlingen hebben hard gewerkt om het centrale thema ‘onderweg’ in twee kunstwerken te verbeelden, abstract en figuratief. Benieuwd hoe de reis van een vluchteling te vangen is in een beeld van was? Of hoe emoties in een abstract beeld verbeeld kunnen worden? Of ooit een smeltende ijsbeer van ijzerdraad gezien? Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan @kunst.christelijk.lyceum!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden