Zomeravondlezing over Eugen Rosenstock-Huessy

Apeldoorn - De zomeravondlezing van 9 juli wordt gegeven door Wim van der Schee en gaat over Eugen Rosenstock-Huessy, de routekaart van onze geest.

Wim: ,,Een mens heeft een lichaam en een geest en die twee laten zich niet van elkaar losmaken. Wel strijden ze nogal eens om wie de voorrang krijgt. Ik stel u voor ons deze avond te verdiepen in wat die geest inhoudt. Niet in de toegespitste vorm, waarin de Geest ons tot geloof brengt, maar in de alledaagse vorm waarin onze geest zich oriënteert als we bijvoorbeeld gevraagd worden anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Iets wat zowel ergerlijk als treurig als verstandig is. En soms lachwekkend. Zoveel kan er door ons heen gaan. Hoe blijven we in balans? Mijn inzichten hierover ontleen ik eensdeels aan de ervaringen die ik in mijn loopbaan als orthopedagoog heb opgedaan en anderdeels aan het gedachtengoed van Eugen Rosenstock-Huessy (1888-1973) een socioloog die mij sinds vele jaren boeit, vooral ook omdat hij een houvast is geweest in mijn beroep en nog in mijn levenswandel."

Datum: Donderdag 9 juli 2020
Tijd: 20.00 - 22.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
Plaats: Doopsgezinde kerk (kerkzaal)
Aanmelding: i.v.m. de coronamaatregelen van 1,5 meter zijn er beperkte plaatsen beschikbaar. Men kan zich aanmelden bij AnneJet Bennink ajbennink@hotmail.com.
Kosten: €4
I.v.m. het coronavirus niet contant, maar op de bankrekening van De Groene Hoed NL48 INGB 0008 4324 33 t.n.v. Stichting Regentessekerk
Vermelden: De Groene Hoed, zomeravondlezing 9 juli

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden