Foto: Jos Jansen of Lorkeers

Het AGC gaat weer wandelen

Apeldoorn - Vanaf 15 juli kan men weer meewandelen met een gids van het Apeldoorns Gidsen Collectief.

Apeldoorn - Vanaf 15 juli kan men weer meewandelen met een gids van het Apeldoorns Gidsen Collectief.

,,We mijden de drukte. Daarom wandelen we alleen in de wijken. We volgen niet meer de kalender, maar u mag zelf kiezen, waar en wanneer. Dit zijn de voorwaarden: men kiest zelf een wandeling en een tijdstip, per 6 personen wordt 1 gids ingezet, men reserveert minimaal 3 dagen van tevoren, de kosten (€30 per gids) maakt men over aan het AGC en we houden ons aan de regels van het RIVM, zoals 1,5 meter afstand", zo laat een woordvoerder weten. 

,,Zo kunt u uw eigen stad beter leren kennen. Bezoek eens een wijk waar u anders nooit komt, of meer van wilt weten. Wat zou u zeggen van een wandeling door de Parkenbuurt, een beschermd stadgezicht, evenals de Metaalbuurt, dat tevens één van de best bewaarde tuindorpen van ons land is. Of u kiest voor wellicht de bekendste laan van Nederland, de Loolaan. Een allee met allure. Ook de Indische Buurt is een wijk om te ontdekken, met bijzondere architectuur en zelfs grafheuvels! Kerschoten, gebouwd volgens een Scandinavisch model, is een mooi voorbeeld van een wederopbouw-wijk. Het Zwitsal-terrein met zijn bijzondere geschiedenis en zijn huidige gebruikers, heeft een eigen verhaal. Een wandeling langs de Grift en het Kanaal is een leerzame belevenis. Water in de stad is de titel van deze rondleiding.Of wilde u eigenlijk al eens Hoog Soeren , één van de 50 mooiste  dorpen van Nederland, verkennen? Het kan allemaal, op uw eigen tijdstip en met uw eigen gids(en). 

Elke wandeling duurt ± 1,5 uur. Men kan kiezen uit: De Parkenbuurt, De Metaalbuurt, De Loolaan, De Indische Buurt, Het Zwitsalterrein, Hoog Soeren, Water in de stad. 

Op de website, www.apeldoornsgidsencollectief.nl en in de folder staat meer informatie over deze wandelingen. Men kan nu al een wandeling aanvragen op 06-39380517 of op info@apeldoornsgidsencollectief.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden