Foto:

Zomerschool voor taal en rekenen in Apeldoorn

Apeldoorn - Vrijwilligers van Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst organiseren een zomerschool in Apeldoorn.

In samenwerking met Bobbie Foundation en het primair onderwijs willen wij de kinderen met een achterstand in rekenen en taal tijdens de zomervakantie gaan helpen. Kinderen met een onderwijsachterstand dreigen nu nog verder achterop te raken. Ze komen juist vaak uit kwetsbare gezinnen met taalproblemen en/of armoede en kunnen daardoor moeilijker dan andere kinderen thuis leren. In vele studies die in Nederland en verre buitenland de afgelopen decennia zijn gedaan naar het effect van de zomervakantie, is gebleken dat vrijwel alle kinderen een teruggang in de leerresultaten laten zien, de zogenoemde ‘zomerdip’. Die zomerdip is echter gebleken extra groot te zijn bij kinderen uit gezinnen met een lagere sociaaleconomische status. De zomervakanties dragen daarmee bij aan het vergroten van de kansenongelijkheid.

Als samenleving moeten wij nú investeren in deze jonge kinderen. Voorkom dat wij straks duur leergeld moeten betalen en voorkom verdere kansenongelijkheid. Als stichting hebben wij vele gezinnen in beeld en het vertrouwen van de ouders gekregen. Ervaringen met Stichting Leergeld wordt door ouders en kinderen als erg positief ervaren. Uit ervaring weten wij ook dat deze kinderen niet met vakantie gaan, geen geld hebben voor uitjes of andere activiteiten. Voor deze kinderen duurt de zomervakantie vaak erg lang, school wordt veelal gemist. Op basis van deze signalen en de leerachterstand is een reden om een zomerschool voor de basisschool kinderen aan te bieden.

Stichting Leergeld

De missie van Stichting Leergeld is ‘alle kinderen mogen meedoen’ juist nu willen wij verdere sociale uitsluiting voorkomen. Voorkom dat wij straks duur leergeld moeten betalen en voorkom verdere kansenongelijkheid. Als stichting hebben wij vele gezinnen in beeld en het vertrouwen van de ouders gekregen. Ervaringen met Stichting Leergeld wordt door ouders en kinderen als erg positief ervaren. Uit ervaring weten wij ook dat deze kinderen niet met vakantie gaan, geen geld hebben voor uitjes of andere activiteiten. Voor deze kinderen duurt de zomervakantie vaak erg lang, school wordt veelal gemist. Op basis van deze signalen en de leerachterstand is een reden om een zomerschool voor de basisschool kinderen aan te bieden.

Stichting BOBBIE Foundation
De missie van Stichting Bobbie Foundation is kinderen, in gezinnen die in financiële nood verkeren, een blij moment te bezorgen: een glimlach. Dat doet de foundation door het geven van leuke momenten en cadeautjes. Bobbie Foundation werkt samen Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst die zorgt dat deze giften bij de juiste kinderen terecht komen. Daarnaast geeft Bobbie Foundation aan ieder kind die zich aanmeldt voor de Zomerschool, een cadeaupas van € 20,00 waarmee zij hun eigen cadeau kunnen uitzoeken.

Vrijwillige studenten en scholieren van leraren en onderwijsassistente opleiding geven wij een vakantiebaantje, er wordt 1 op 1 onderwijs gegeven met maximaal 2 kinderen per docent. Wij kiezen bewust voor het inzetten van jonge mensen om besmetting op het Coronavirus zoveel mogelijk te vermijden en het huidige onderwijs personeel rust en vakantie te geven.

De zomerschool wordt gegeven op locatie PC Daltonschool Ichtus aan de Kalmoesstraat 261. Van 20 juli tot 27 augustus wordt er 2 dagdelen per week les gegeven van 9.00 uur -12.00 uur.

Aanmelden via http://www.project-leergeld.nl/aanmelden-leerling/Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden