PCBO de Gong opent Watertappunt


Foto:

PCBO de Gong opent Watertappunt

Apeldoorn - Ga je naar basisschool De Gong of loop je daar wel eens langs? Dan kan je daar vanaf nu buiten, bij een speciaal watertappunt, je flesje water vullen. Of even een slok water drinken als je dorst hebt tijdens het spelen op het schoolplein. 

Op 22 juni hebben de kinderen van PCBO De Gong officieel een watertappunt op het schoolplein in gebruik genomen en geproost. Dit om gezond leven en water drinken te stimuleren.

Water drinken
Sanne Veltman, directeur van PCBO De Gong: “In augustus 2019 zijn we op onze school gestart met woensdag waterdag. Alle kinderen en de juffen en meesters kregen een JOGG bidon waarmee ze gemakkelijk op school water konden drinken. Ook buiten het schoolgebouw, op het schoolplein, wilden we water drinken stimuleren. Daarom hebben we ons ingeschreven voor de subsidie om een Watertappunt te installeren. Dat is gelukt. Met de komst van het Watertappunt kunnen kinderen ook buiten (tussen 7.00-19.00 uur) water pakken om te drinken en niet alleen binnen en onder schooltijd.”

Gezonde school
PCBO De Gong heeft de ambitie het vignet ‘Gezonde school’ te behalen. Daar werken ze hard aan. Denk aan groente en fruitdagen (gruitdag), lessen over gezond eten en bewegen bij Wereldoriëntatie en meedoen met gezonde projecten als het Nationaal Schoolontbijt. “Vorig jaar lazen we dat Apeldoorn een JOGG gemeente is. Wij wilden ons aansluiten bij die beweging om actief mee te werken aan een gezonde omgeving voor de kinderen op onze school. Vandaar dit waterpunt’, vertelt Sanne.


Waterchallenge
Met de komst van de watertap is ook gelijk een nieuwe ‘challenge’ geboren. Vanaf maandag 29 juli doet De Gong een ‘vijf dagen waterchallenge’. Sanne: “De uitdaging is om alleen maar water te drinken op school. De kinderen zijn gemotiveerd en wij benieuwd of het lukt!”

JOGG beweging
PCBO De Gong sloot zich aan bij de JOGG beweging, een initiatief dat gelooft in de kracht van een gezonde omgeving voor kinderen en jongeren. Apeldoorn is sinds een aantal jaar ook een JOGG gemeente.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden