wethouder Maarten van Vierssen neemt T-shirts in ontvanhgst
wethouder Maarten van Vierssen neemt T-shirts in ontvanhgst (Foto: F. Bröker)

Stichting Röntgen Apeldoorn werkt door

Apeldoorn - Op woensdag 17 juni heeft wethouder Maarten van Vierssen in een bijeenkomst met het Erfgoed Platform Apeldoorn kennis gemaakt met de plannen en ambities van de Stichting Röntgen Apeldoorn.

De manifestaties ter gelegenheid van het feit dat 125 jaar geleden door onze oud-inwoner Willem Röntgen de röntgenstralen zijn ontdekt, moesten helaas door de corona-crisis worden uitgesteld. Er wordt intussen niet stil gezeten. Hoewel een nieuwe datum nog niet bekend is, wordt er hard doorgewerkt aan de samenstelling en inrichting van het Project Röntgen in CODA Museum.

De wethouder toonde zich zeer ingenomen met de informatie en de ideeën van de Stichting Röntgen Apeldoorn en zegde volmondig zijn steun toe. Maarten van Vierssen, die erfgoed en city marketing in zijn portefeuille heeft, is ook van mening dat de wereldwijd meest bekende oud-Apeldoorner Willem Röntgen tot een vaste waarde van het Apeldoorns cultuur-historisch erfgoed behoort.

Jos de Win, voorzitter van de Stichting Röntgen Apeldoorn kon hem verrassen met twee T-shirts met afbeeldingen, die de aandacht vestigen op het Röntgen jubileumjaar 2020 in Apeldoorn.

De T-shirts zijn overigens in diverse maten voor iedereen te koop in de CODA winkel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden