Sibel Ozcan was eerste kinderburgemeester van Apeldoorn. (foto Maarten Sprangh)
Sibel Ozcan was eerste kinderburgemeester van Apeldoorn. (foto Maarten Sprangh) (Foto: Maarten Sprangh)

Apeldoorn kan stemmen op nieuwe kinderburgemeester

Apeldoorn - Van 17 juni t/m 1 juli kunnen alle Apeldoorners stemmen op de drie kandidaten die in de race zijn om de nieuwe kinderburgemeester te worden: Jorn, Julius en Noa. 

Bekijk onderaan de pagina de filmpjes van de drie kandidaten en geef de naam van jouw voorkeurskandidaat door via media@apeldoorn.nl. Dit kan tot en met 1 juli.

Een aantal weken terug vertelde kinderburgemeester Sibel dat zij op zoek is naar haar opvolger. Na ruim een jaar is het tijd voor een opvolger. In een videoboodschap riep zij enthousiaste kinderen op om een sollicitatiefilmpje op te sturen. 18 Apeldoornse kinderen gaven hier gehoor aan. Een prachtig aantal volgens wethouder Wim Willems en kinderburgemeester Sibel.

De kandidaten waren aan elkaar gewaagd, iedereen had iets unieks. Om tot een top drie te komen was, volgens Sibel, dus best moeilijk. Er werd gekeken naar originaliteit, communicatieve vaardigheden en ambities. Samen kwamen Sibel en Wim Willems tot drie topkandidaten: Jorn, Julius en Noa.

Nu is het aan de Apeldoorners om de definitieve keus te maken. Van 17 juni t/m 1 juli kan er op de drie overgebleven kandidaten gestemd worden. Onderaan deze pagina staan de sollicitatiefilmpjes van Jorn, Julius en Noa. Op basis daarvan kunnen de inwoners van Apeldoorn hun keuze maken.


Op 9 juli maakt de gemeente bekend wie de nieuwe kinderburgemeester wordt. Dit is de kandidaat die de meeste stemmen krijgt. Later het jaar volgt dan een officiële benoeming. Op dat moment zal de huidige kinderburgemeester haar keten afstaan aan haar opvolg(st)er. De nieuwe kinderburgemeester zal vanaf september zijn/haar rol gaan vervullen.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden