Wie recent kinderboerderij Laag Buurlo heeft bezocht, heeft het misschien gemerkt: beheerder Bertus Pols is afwezig.
Wie recent kinderboerderij Laag Buurlo heeft bezocht, heeft het misschien gemerkt: beheerder Bertus Pols is afwezig. (Foto: )

Buurt in actie: Behoud Bertus voor kinderboerderij!

Apeldoorn - Wie recent kinderboerderij Laag Buurlo in de wijk Zevenhuizen heeft bezocht, heeft het misschien gemerkt: het hart van de kinderboerderij ontbreekt. Dat is, al bijna 40 jaar lang, beheerder Bertus Pols.

,,Om volstrekt onduidelijke redenen is hij door Accres ontheven uit zijn functie. Bezoekers en omwonenden snappen hier niets van, want de kinderboerderij groeit en bloeit al decennialang zeer succesvol onder zijn bezielende leiding", zo laat Wiepke van Erp Taalman Kip van het Actie Comité weten. Verontruste bezoekers en omwonenden richtten daarom een Actie Comité op en startten een petitie: Behoud boer Bertus op kinderboerderij Laag Buurlo (kijk op petities.nl en zoek op Bertus).

In 2015 kreeg Bertus nog een koninklijke onderscheiding voor zijn prachtige resultaten met de kinderboerderij, en in 2019 beoordeelden bezoekers Laag Buurlo als beste van alle Apeldoornse kinderboerderijen met maar liefst een 8,5! ,,Begin dit jaar echter kreeg Bertus een arbeidsconflict met zijn leidinggevende. Uit enkele gesprekken met mensen die nauw betrokken zijn bij zijn werkzaamheden, ontstaat het beeld dat het geschil vooral een persoonlijk conflict is tussen Bertus en zijn leidinggevende. Eigenlijk kun je, gezien het hiervoor geschetste, ook niet anders geloven.”

Bezoekers, omwonenden maar ook gebruikers betreuren zijn vertrek zeer. ,,Want Bertus voert zijn werk met hart en ziel uit en leidt al decennialang op zeer deskundige en prettige wijze de kinderboerderij. Hij heeft aandacht voor bezoekers, voor (groot)ouders en kinderen, voor gebruikers zoals scholen en sportclubs, voor de dagbestedingsgroepen van ’s Heeren Loo, voor medewerkers en stagiaires (vaak met afstand tot de arbeidsmarkt), voor buren en omwonenden, en zeker ook voor alle dieren. Voor allen heeft hij zorg, voor allen creëert hij rust en een warm welkom op Laag Buurlo. Samen met zijn vrouw Britta, die ook op de kinderboerderij werkt, wonen ze op het terrein. Kortom: voor velen is Bertus de kinderboerderij, en de kinderboerderij is Bertus", aldus het comité.

Bezoekers en omwonenden zijn van mening, dat Accres een beoordelingsfout maakt en Bertus groot onrecht aandoet. Via het Actie Comité willen zij ervoor strijden om Bertus en zijn vrouw Britta te behouden voor Laag Buurlo. Betreurt u ook dat Bertus weg is op Laag Buurlo? Teken dan de petitie Behoud boer Bertus op kinderboerderij Laag Buurlo. Ga naar Petities.nl, en zoek op ‘Bertus’. De petitie is inmiddels bijna 1500 keer getekend.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden