© Nadja Willems (winnaar fotowedstrijd): Vrijheid doe je zelf #doeslief
© Nadja Willems (winnaar fotowedstrijd): Vrijheid doe je zelf #doeslief (Foto: Nadja Willems)

Uitslag dicht- en fotografiewedstrijd ‘Vrijheid’ bekend

Apeldoorn -  ‘75 jaar vrijheid in Apeldoorn’ was aanleiding voor een bijzondere fotografie- en dichtwedstrijd die eerder dit jaar door CODA georganiseerd werd. Iedereen werd uitgedaagd om in een foto of gedicht te laten zien wat (on)vrijheid voor hem of haar betekent.

Het thema ‘Vrijheid’ kreeg sinds half maart ook een heel eigen en totaal andere dimensie; een dimensie die bij het uitschrijven van deze wedstrijd nooit voorzien had kunnen worden. Ter inspiratie maakten stadsdichter Herman Kattemölle en stadsfotograaf Sven Scholten respectievelijk een gedicht en foto rond het eerder genoemde thema van deze wedstrijd. Een onderwerp dat jong en oud inspireerde; de deelnemers varieerden in leeftijd van 22 tot 87 jaar.

Alle inzendingen werden door een deskundige jury beoordeeld die bestond uit Herman Kattemölle (stadsdichter Apeldoorn), Hanz Mirck (docent Nederlands en oud-stadsdichter Apeldoorn), Sven Scholten (stadsfotograaf Apeldoorn), Jasper van der Graaf (artistiek leider ACEC)?en juryvoorzitter Carin Reinders (directeur-bestuurder van CODA). Per categorie kozen zij drie winnaars:

Winnaars fotowedstrijd
Nadja Willems | Vrijheid doe je zelf #doeslief
Mieke Bakker-Beun | Nieuwe generatie viert vrijheid
Hennie Hassink | Kamperen met kleinkinderen

Winnaars dichtwedstrijd
Piet van Sluijs | Haiga: Vrijheid
Sim van den Berg | Een vrije wereld
Dick J. van Welzen | Vrijheid

Deze inzendingen en het bijbehorende juryrapport zijn te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/vrijheid. Van 19 juni tot en met 15 augustus zijn deze werken ook te zien in CODA Centrale Bibliotheek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden