Foto:

Terrassen in Apeldoorn krijgen Eerste Hulp Bij Terrasgenieten

Apeldoorn - Maandag werd om exact 12.00 uur het startsein gegeven aan de horeca om de terrassen te openen. 

Dit heuglijke moment werd uiteraard in heel Nederland gevierd, met inachtneming van de anderhalve meter-richtlijn. In Apeldoorn zorgde een speciaal Eerste Hulp Bij Terrasplezier-team voor extra vertier bij het terrasbezoek.

Bezoekers van de Apeldoornse terrassen werden verrast met een Eerste Hulp Bij Terrasplezier (EHBT)- tasje met daarin Balsam zakdoekjes, Gentle water fresh tissues, een rolmaat, hartensnoepjes en een kaartje voor het horecapersoneel. De actie is een initiatief van tissuemerk Kleenex, dat hiermee de horecabezoeker een vrolijk hart onder de riem wilde steken. Voor Apeldoorn was het team ook al in Amersfoort te vinden.

Snui(s)terijenDe anderhalve meter-richtlijn is er goed ingeprent bij de Nederlander, net als het achterwegen laten van het handen schudden (99,5% schudt geen handen meer) en het niezen in de elleboog (driekwart van de Nederlanders geeft aan dit te doen, bron: RIVM/GGD onderzoek). Het RIVM adviseert daarnaast gebruik te maken van papieren zakdoekjes en deze na één keer gebruik weg te gooien. 

Om terrasbezoekers op een ludieke manier te herinneren aan “het nieuwe snuiten” deelden Eerste Hulp Bij Terrasplezier teams aan verheugde terrasbezoekers tasjes uit met daarin Kleenex Balsam zakdoekjes en Kleenex Gentle water fresh tissues, voor een opfrismoment wanneer er even geen water in de buurt is. Het goedgevulde cadeautasje bevatte daarnaast een rolmaat (omdat de inschatting van de 1,5 meter toch lastig blijkt), hartensnoepjes (als vervanging voor de echte kus) en een kaartje dat kon worden achtergelaten voor het hardwerkende en o-zo-gemiste horecapersoneel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden