(K)ook voor elkaar in coronatijd!

Apeldoorn - De Sleutel is een pioniersplek van verbinding in Apeldoorn Kerschoten en Apeldoorn Zuid. Wat deze pioniersplek bijzonder maakt is dat kerk, wijk, welzijnsorganisaties hierin samen optrekken. 

In de wijk Kerschoten hebben we in de Groene Hoven op de vrijdagmiddag een intercultureel vrouwencafé. Ondertussen spelen de kinderen samen met elkaar. Samen spelen, delen en wat creatiefs doen staat centraal bij hen. Een keer in de zes weken koken we intercultureel met elkaar. Helaas liggen in deze coronatijd al deze activiteiten stil.

Om toch de verbinding met elkaar te houden, hebben we bij de Provincie Gelderland subsidie aangevraagd om in ‘verbinding’ te blijven. Dit is gelukt! Met dank aan de Provincie!

Wat gaan we doen? We maken samen een intercultureel Kookboek, brengen de ingrediënten naar de vrouwen, zij gaan de uitdaging aan om een gerecht uit een andere cultuur te koken. Om te ontspannen maakt ons naaiatelier oogkussens met lavendel, en de kinderen beschilderen een porseleinen mok. Als we elkaar weer mogen zien, dan delen we onze verhalen op de gezamenlijke BBQ. Mocht je het leuk vinden om te helpen met het maken van het kookboek, het rondbrengen van de ingrediënten, laat het ons dan weten, dan deel je uiteraard ook mee in dit feest van (K)ook voor elkaar!

Bel met Annemarie  06-25392467 

Facebookpagina https://www.facebook.com/desleutelapeldoorn/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden