Webinars over autisme

Apeldoorn - Op 10, 17, 24 juni en 1 juli 2020 zijn er vier gratis Webinars over autisme. Deze Webinars zijn georganiseerd door mensen met autisme, ouders van kinderen met autisme en beroepskrachten uit Apeldoorn onder regie van het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG).

“Stress en overprikkeling bij mensen met autisme” is het thema van het eerste Webinar, op 10 juni, welke gepresenteerd zal worden door Maartje de Vries. Een week later, 17 juni, volgt het Webinar van Rianne Jansen over “Balans in denken, voelen en doen”. Judith Visser, bekend van o.a. haar boek “Zondagskind“ neemt ons op 24 juni aan de hand van haar levensverhaal mee in “je eigen weg vinden en trouw blijven aan jezelf”. De vierde en laatste Webinar van deze reeks vindt plaats op 1 juli en zal Martine Delfos spreken over “Autisme, vriendschap en Corona”.

Ruim 1% van de Nederlanders, ongeveer 200.000 mensen, heeft autisme. In Apeldoorn gaat het om ca. 1.638 mensen. Het aantal mensen dat te maken heeft met autisme – zoals ouders, broers, zussen, partners, leraren en zorgverleners – is vele malen groter. Autisme raakt alle aspecten van het leven, zoals de opvoeding, het onderwijs, wonen, vrije tijd en sociale contacten. Net als voor ieder ander is sociaal contact, meedoen en gerespecteerd worden om wie je bent voor mensen met autisme van wezenlijk belang.

Middels deze Webinars willen we voorlichting geven over autisme, inspireren, verbinden en praktische tips en handvatten meegeven waaraan we in deze tijd van Corona en ook zeker daarna, herkenning en steun kunnen ervaren! Met dank aan de provincie Gelderland voor het financieel mede mogelijk maken van deze Webinars.

VOOR WIE? De Webinars richten zich op mensen met autisme, hun ouders/naasten, vrijwilligers, professionals en andere geïnteresseerden uit de provincie Gelderland.
INFORMATIE Data & tijd: 10, 17, 24 juni en 1 juli 16.00- 17.15 uur. Informatie over aanmelden, de sprekers en de Webinars kunt u vinden op de site van het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG) www.autismegelderland.nl
- Zonnehoek t.hermkens@cso-dezonnehoek.nl
- MEE Veluwe g.visserman@meeveluwe.nl
- Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG) d.vanrijswijk@meesamen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden