kinderen van het Shammah Centrum
kinderen van het Shammah Centrum (Foto: Hanneke van Bruggen)

Apeldoornse Stichting FAPADAG in actie voor goede doel

Apeldoorn - De Apeldoornse Stichting FAPADAG (Facilitation and Participation of Disadvantaged Groups) is een kleine organisatie, die ondersteuning geeft aan projecten die streven naar participatie van kansarme groepen in de samenleving, in het bijzonder personen met een beperking. 

De nadruk ligt op projecten in Oost- en Centraal-Europa en Oost-Afrika, in het bijzonder Kenia.

Sinds 2007 werkt FAPADAG samen met  het Shammah Centrum aan de ontwikkeling en bouw van een kinderdagverblijf/school en community centrum, in de sloppenwijk Kibera, Kenia.  In maart  2019 is het gebouw van vier verdiepingen (mede met financiële hulp van de Wilde Ganzen) voltooid. Thans  wordt er naast primair onderwijs, ook getuinierd sieraden en zeep gemaakt, pluimvee gehouden, en zijn er mogelijkheden gecreëerd voor het leren van computers-skills,”solar cooking“ en naaivaardigheden. Dagelijks krijgen ruim 350 kwetsbare kinderen eten en onderwijs en leren kwetsbare jongeren levens/ beroepsvaardigheden.

 Door de totale lock-down die al meer dan 10 weken duurt hebben  vele mensen in Kibera van de ene dag op de andere geen werk meer en moesten ook alle scholen dicht en zijn leraren op onbetaald verlof gestuurd. Jemmimah, het hoofd van het Shammah centrum heeft aangegeven dat er in de slums meer mensen sterven door de honger dan door het Corona virus.

Daarom heeft FAPADAG samen met het Shammah centrum een noodplan opgesteld om 400 families te helpen(het plan is ook bij de Wilde Ganzen ingediend). De nood is erg hoog en  iedere financiële bijdrage is bijzonder welkom- FAPADAG- IBAN: NL28RABO0394017528

Meer info: www.fapadag.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden