Hoofdprijs Thuiskunst-wedstrijd voor Dolf Kraft


Prijswinnaar Dolf Kraft
Prijswinnaar Dolf Kraft (Foto: Karen Hop)

Hoofdprijs Thuiskunst-wedstrijd voor Dolf Kraft

Apeldoorn - De derde hoofdprijs van de online Talens-Thuiskunst-wedstrijd van de Klup Apeldoorn is gewonnen door Dolf Kraft. Hij won vvv bonnen met een waarde van 75 euro met zijn mooie schilderij. De Thuiskunstwedstrijd is voor alle mensen met een verstandelijke beperking die thuis zitten door de Coronacrisis. Ze mogen maken wat ze willen: schilderijen, tekeningen, textiele werken, een lied, een dans of nog iets anders. Als ze het maar zelf maken.

De tweede prijs ging naar Coos Schimmel. Hij tekende een raam met een uitzicht. Iets wat veel mensen alleen maar zien in deze tijd. De derde prijs is gewonnen door Hannie Bakker. Zij maakte een kunstwerk op geheel eigen wijze. Dit gaf de oorspronkelijkheid van haar denken goed weer.

Iedere twee weken worden drie winnaars blij gemaakt met vvv bonnen ter waarde van 75 euro, een Talens Prijzenpakket ter waarde van 50 en 25 euro.

Zenuwachtig

Prijswinnaar Dolf Kraft was de hele dag al zenuwachtig. Hij wist dat de jury bij elkaar zou komen en wachtte gespannen af. Toen één van de juryleden op de stoep stond om hem te vertellen dat hij de eerste prijs heeft gewonnen, was hij ontzettend blij. “Ik ga mijn begeleiding trakteren. Op een vlaai of iets anders lekkers. Joke komt woensdag en die zal het ook heel mooi vinden.” Dolf deed al voor de derde keer mee, maar was tot nu toe nog niet eerder in de prijzen gevallen. Hij is geen onbekende van de Klup. Net als Coos komt hij al jaren trouw bij de SchilderKlup. Dit keer vielen allebei hun werken dusdanig op, dat ze in de prijzen vielen. Dolf gaat van het prijzengeld spulletjes kopen en ook verf. Want zijn geliefde hobby kost wel geld.

Expositie

De thuiskunstwedstrijd maakt zich op voor de grote finale. De laatste editie gaat nu van start en daarna zullen alle kunstwerken expositieruimte krijgen. Oorspronkelijk zou dit in het Klupgebouw zijn aan de Mariastraat, maar de directeuren van het Cultuurkwartier hebben hun gebouwen ter beschikking gesteld. In eerste instantie zullen de kunstwerken van de wedstrijd geëxposeerd worden bij CODA. Als blijkt dat de grote ramen waardoor de kunstwerken te zien zijn, onvoldoende zijn dan breidt de expositie zich uit naar ACEC en indien nodig nog naar Gigant. Deze prachtige kans voor de bijzondere kunstenaars is spontaan ontstaan vanuit de samenwerking onder de juryleden. Inzendingen die bestaan uit liedjes, dans en video’s kunnen tijdens een open dag op de Klup worden bewonderd. Iedereen die zijn kunstwerk inlevert, krijgt een prijsje.

Laatste ronde

De Talens-Thuiskunst-wedstrijd van de Klup is nog niet afgelopen. Alle mensen met een verstandelijke beperking mogen meedoen en thuis een kunstwerk maken. Deelnemers moeten een foto of video maken als ze aan het werk zijn met hun kunstwerk en als het af is. Beide foto’s of video’s kunnen gemaild worden naar info@deklupapeldoorn.nl of geappt naar 06 82494887.

De eerstvolgende prijsuitreiking is woensdag 3 juni. Inleveren voor de vierde ronde kan nog tot maandag 1 juni.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden