Naast hun vriendinnen moesten Lee Lou Pronk en Esmée Talen ook hun juf Ruth Alkas acht weken missen. (foto Charlene Berkhout)
Naast hun vriendinnen moesten Lee Lou Pronk en Esmée Talen ook hun juf Ruth Alkas acht weken missen. (foto Charlene Berkhout) (Foto: )

Eindelijk, weer naar school!

Apeldoorn - Na acht weken thuis (online) les en huiswerk gaan de basisscholen deze week weer voorzichtig van start. En dat wordt wel tijd vinden Lee Lou Pronk (10) en Esmée Talen (10). Het zijn niet eens zo zeer de lessen maar wel het weerzien met hun vriendinnen waar de meiden zich erg op verheugen.

Door Charlene Berkhout

In al die tijd lag het contact onderling natuurlijk niet helemaal stil. Via TikTok, WhatsApp en beeldbellen werd veelvuldig gekletst, huiswerk gemaakt en filmpjes gestuurd.

,,Maar in het echt met elkaar praten en spelen is natuurlijk veel leuker”, meent Lee Lou. Esmée is het helemaal eens met haar vriendin: ,,Samen lachen en gewoon bij elkaar op de rug kunnen springen is zo veel leuker dan alleen maar bellen.”

Het zelfstandig thuis werken is de dames op zich wel goed bevallen. “Ik kan mij thuis beter concentreren”, vertelt Lee Lou. “In de klas word ik snel afgeleid waardoor mijn werk minder snel af is.”

Een nadeel van thuis werken zit volgens de meiden vooral in de uitleg van de leerstof. De klas had een keer per week een live videoles en daarnaast is hun juf Ruth Alkas (49) ook een soort vlogger geworden.

Een groot deel van de instructie kregen de meiden via filmpjes. “Dat ging best goed en het was soms ook heel grappig”, herinnert Esmée zich. “Maar filmpjes zijn heel onhandig als je tussendoor een vraag wilt stellen”, vult Lee Lou haar vriendin aan.

Daarom werkten de meiden tijdens de schoolsluiting zowat elke dag samen. “Vaak zat ik de hele ochtend gewoon in mijn pyjama met Lee Lou te facetimen terwijl we ons huiswerk maakten”, bekent Esmée. “Dat wordt straks als we naar school gaan wel wennen. Moet ik weer vroeg uit bed en aankleden om op tijd op school te zijn.”

Naast hun vriendinnen moesten Lee Lou Pronk en Esmée Talen ook hun juf Ruth Alkas acht weken missen. Gelukkig komt daar nu verandering in en zitten de meiden weer een paar keer per week samen met een deel van de klas gezellig op school.

De redactie is benieuwd naar jullie eerste schooldagen. Heb je een leuke foto? Mail hem dan met een korte tekst naar redactie.as@dpgmedia.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden