Foto:

Apeldoorn Photo verplaatst festival naar 2021

Apeldoorn - Het tweejaarlijkse foto festival van Apeldoorn Photo is verplaatst naar 15 mei - 26 juni 2021. 

Net als veel andere evenementen en festivals heeft het bestuur van Apeldoorn Photo gekeken naar de mogelijkheden die er in 2020 nog zijn voor het organiseren van een festival. Gezien de gezondheidsmaatregelen vanuit de overheid, is het houden van het festival in september van dit jaar niet haalbaar in de vorm die wij voor ogen hadden.Het is nu nog niet goed in te schatten of en hoe er na 1 september weer evenementen georganiseerd mogen worden, en op welke schaal. De kans is vrij groot dat een aantal van onze programma-onderdelen dan alsnog geen doorgang kunnen hebben. Denk aan de openingen, hoe doe je dat met 1,5 meter afstand tot elkaar? Wij kiezen ervoor om festival 'compleet' te houden en dus ook de grote opening en bijzondere tentoonstellingen te kunnen tonen tijdens de festival-periode.
Thema blijftHet thema van het festival blijft 'in de beperking toont zich de meester'. Het thema past uitstekend bij deze periode.

Echter gunnen we de fotografen en de bezoekers een verrassend en afwisselend? festival en dat vraagt goede voorbereiding, zowel van onze kant als bij de fotografen. Door het festival te verzetten nemen we deze tijd. Daarmee houden we het niveau van de exposities hoog en kunnen we (hopelijk snel) de voorbereidingen treffen die wij nodig vinden. 

“Wij hebben hier goed met elkaar en met onze partners over nagedacht. Dit jaar is de vijfde editie van het festival. Het is jammer dat wij het ritme van elke twee jaar (of om het jaar) in september moeten loslaten. Maar er zijn te veel onzekerheden. Wij willen graag een mooie jubileumeditie presenteren aan ons publiek, en dat komt nu in gedrang”, aldus Jeffrey de Grijs, voorzitter van Apeldoorn Photo. 

“Met het verzetten van het festival hopen wij vanaf 15 mei 2021 weer een mooi programma te presenteren. Wij streven er naar de versie van 2018 te verbeteren, en daar zijn al een paar mooie exposities in de planning.”

Apeldoorn Photo is hèt overkoepelende platform voor alle fotografie activiteiten in Apeldoorn en omstreken. Met o.a. het Fotocafé, de Stadsfotograaf en natuurlijk het bekende tweejaarlijkse Festival: het grootste tweejaarlijks fotografie festival in Apeldoorn (en omstreken) met een centraal thema (voorheen ‘Apeldoorn Fotostad’). Naast diverse exposities zijn er verschillende andere activiteiten zoals workshops. In 2021 organiseren we de vijfde editie! Meer informatie op onze website https://apeldoorn.photo

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden