Veertiende editie van Atlas van Apeldoorn verplaatst naar 2021

Apeldoorn - Als gevolg van het coronavirus en de daarbij geldende maatregelen is besloten de ‘Atlas van Apeldoorn: Berg en Bos’ en de bijbehorende activiteiten te verplaatsen naar volgend jaar.

De ‘Atlas van Apeldoorn’ is een samenwerking tussen CODA en leden van het Erfgoedplatform, wijkbewoners en andere samenwerkingspartners waarin jaarlijks één wijk of dorp in de gemeente Apeldoorn in de schijnwerpers wordt gezet. Dit jaar zou dat de Apeldoornse wijk Berg en Bos zijn, maar vanwege de maatregelen met betrekking tot het coronavirus kan deze editie van de Atlas dit jaar helaas niet doorgaan.

De samenwerkende partners (CODA, Erfgoedplatform Apeldoorn en de Wijkvereniging Berg en Bos) oriënteren zich momenteel op een nieuwe startdatum in 2021. Andere organisaties die een bijdrage aan deze Atlas leveren zijn IVN, Stichting Apeldoornse Monumenten, Apeldoorns Gidsen Collectief, Fietsgilde, Vereniging Oud Apeldoorn en Gemeente Apeldoorn. Op verzoek van de wijkvereniging wordt momenteel gewerkt aan het boek ‘Wijk in Beeld - Berg en Bos’ en ook schreef de Apeldoornse stadsdichter Herman Kattemölle een gedicht over deze wijk.

De wandel- en fietsroutes die in samenwerking met IVN, Apeldoorns Gidsen Collectief en Fietsgilde al uitgezet waren, zijn overigens momenteel wel beschikbaar. Wilt u hier fietsend of wandelend gebruik van maken, neemt u dan de maatregelen in acht die op dat moment van kracht zijn. U vindt deze onder andere op de site van het RIVM. De wandel- en fietsroutes zijn via de site van Erfgoedplatform Apeldoorn te downloaden; u vindt de link hier.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden