Herenboerderij Apeldoorn Noord kan binnenkort van start gaan

Apeldoorn - In een paar maanden tijd hebben 150 gezinnen zich aangemeld als aspirant lid van de coöperatie Herenboeren Apeldoorn Noord.

Dit betekent dat we de grens bereikt hebben waarmee het project financieel haalbaar is. Nu wordt alles in gang gezet om zo snel mogelijk de boerderij vorm te geven. De eerste vergunning is goedgekeurd, andere vergunningstrajecten lopen. 

De eerste schop in de grond is inmiddels ook gezet door het planten van een deel van de boomgaard, om dit groeiseizoen niet te missen en zodat er zo snel mogelijk geoogst kan worden. Kandidaten melden zich aan om boer te worden in opdracht van de leden van de coöperatie. Kortom, de start is in zicht!

Een Herenboerderij is een kleinschalige coöperatieve boerderij in eigendom van max. 200 huishoudens die hen voorziet van groente, fruit, aardappelen, vlees en eieren. Samen hebben ze een boer(in) in dienst die op een duurzame manier kwalitatief hoogwaardig voedsel produceert dat de leden-Herenboeren willen eten van de gepachte grond.

Omdat het momenteel niet mogelijk is fysiek bij elkaar te komen worden er onlinebijeenkomsten georganiseerd om geïnteresseerden te informeren over het initiatief. 

De volgende bijeenkomsten zullen op zaterdag 16-5 om 10.00 uur, donderdag 04-06 om 20.00 uur, zaterdag 27-06 om 15.00 uur en dinsdag 14-07 om 20.00. Alle details zijn terug te vinden op de website en sociale media kanalen. Er kunnen zich nog 50 gezinnen aanmelden en dan is het maximum bereikt. Website: www.apeldoornnoord.herenboeren.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden