Senioren Platform Apeldoorn en Netwerk SKILL-ABILITY zetten zich samen in rondom coronahulp

Apeldoorn - Het is gemakkelijk gezegd: In huis blijven de komende weken. Maar hoe kom je thuis de tijd door? Senioren zijn erg op zichzelf aangewezen in deze tijd. Huisbezoek mag of kan niet of nauwelijks. Hoe houd je contact en beleef je wat variatie?Veel senioren hebben geen of weinig ervaring met internet.

Wat kunt u zelf doen?
Ruil boeken met buren of bekenden.
Tijdschriften: geef die door aan buren en bekenden.
Als lezen te moeilijk is, omdat je het verhaal niet meer kan volgen, ga dan puzzelen. Laat een ouderwetse legpuzzel komen en leg die midden op tafel. Elke keer eens een stukje doen, geeft afleiding.
Koop ook puzzelboekjes. Gewoon een doorloper of zoek er een in de krant. Bel eens extra op naar uw kinderen, kennissen of buren. Gewoon een praatje over hoe het gaat. Als u kunt internetten: Zoek op internet een leuke puzzelpagina. Op bijv. puzzelsite.nl kunt u die gratis downloaden.

Als het allemaal niet lukt, bel dan de Seniorenplatform HULPLIJN 06 491966 18 of 055 5331180 om het gratis op te lossen. De hulplijn en Netwerk SKILL-ABILITY zetten zich samen in rondom coronahulp. Als u graag een praatje met een jongere wil maken, dan geeft Seniorenplatform (SPA) dat door aan Netwerk SKILL-ABILITY project EVEN APELDOORNERS BELLEN. Jongeren hebben zich aangemeld om een praatje te maken met iemand die daar, juist in deze tijd, behoefte aan heeft. Netwerk SKILL-ABILITY heeft samen met Senioren Platform Apeldoorn de VERVEEL-ME-NIET bezorgservice opgezet; jongeren bezorgen senioren leuke spullen, zoals een tijdschrift, puzzel of een boek. Als u iets te lezen en-of te puzzelen vraagt, dan zorgen we ervoor, dat u een tas krijgt met iets te lezen en-of een puzzel om te leggen. Jongeren vullen een tas met spelletjes, puzzels en-of boeken en komen ze graag bij u langs brengen! Dat kan door die tas bij u voor de deur te zetten.

Heeft u boeken of tijdschriften of puzzels over? Bel ons op. Wij maken een afspraak met u. Dan halen jongeren van Skill-Ability de spullen bij u op. Dat kan door die bij de voordeur weg te halen.

Tot slot. Van al dat binnen zitten wordt u stijf en stram. Doe daarom elke dag oefeningen en beweeg. Maak uw ontbijt klaar aan tafel. Kom elk uur uit uw stoel en loop de kamer door voor een huishoudklusje. Verzorg uw planten en maak eens wat extra lekkers klaar. Zit op uw stoel en strek de rug. Doe uw benen vooruit en ga fietsen met de benen. Blijf bewegen en houd afstand tot elkaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden