Foto:

Jeugdboek Apeldoorn in de oorlog

Apeldoorn - Deze week is het boek ‘Verborgen verzet’ van de Apeldoornse kinderboekenschrijver Herman Wilbrink bij uitgeverij Den Hertog (Houten) verschenen. 

Voor het schrijven van dit boek deed Herman allerlei onderzoek en zodoende zijn er in het verhaal veel feiten verwerkt. Dit alles met de gedachte om onder andere de Apeldoornse jeugd kennis te laten maken met de oorlogservaringen en hoe belangrijk het is dat wij nu niet meer vergeten wat er in de oorlog allemaal is gebeurd.

Achterop de omslag staat de volgende tekst: 

Het is oorlog. Als Jef zijn vader ’s nachts het huis uit ziet gaan, wil hij weten wat vader gaat doen. Jef besluit om hem te volgen. Hij ontdekt dat vader diep in het verzet zit, iets wat hij nooit had gedacht.

Als vader wordt opgepakt, hoort Jef dat hij onderduikers heeft verstopt. Hij maakt zich grote zorgen. Jef weet dat hij deze mensen moet vinden voor het te laat is … Maar waar moet hij ze zoeken?

Het wordt gevaarlijk als de buurman ook lucht krijgt van de zoekactie. Want Jef weet heel goed dat de buurman niet te vertrouwen is …

Het boek is voor jongens en meiden vanaf 10 jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden