Bert Grolleman, Ramon Brugman, Arja Sprengers (vlnr)
Bert Grolleman, Ramon Brugman, Arja Sprengers (vlnr) (Foto: Arja Sprengers)

Vleesopvolgers van Apeldoorns ZwamBoon op Binnenstebuiten TV

Apeldoorn - Het KRO/NCRV-programma Binnenstebuiten besteedt op donderdag 16 april ruim aandacht aan een nieuw gerecht: ‘vleesopvolgers’ van het Apeldoornse bedrijf ZwamBoon. In het programma laat het team van ZwamBoon zien hoe zij op ambachtelijke wijze de ‘vleesopvolgers’ maken: eiwitrijke voedingsmiddelen die op natuurlijke wijze zijn gefermenteerd.

Chef-kok Ramon Brugman en zijn tv-ploeg maakten opnamen in de Nettenfabriek, waar Bert Grolleman en Arja Sprengers lieten zien hoe zij de vleesopvolgers maken. Zij gebruiken een natuurlijk fermentatieproces om een lekker, gezond en natuurlijk gerecht te maken op basis van peulvruchten en zilvervliesrijst.

In restaurant Het Lokaal in Amersfoort proefde Ramon twee gerechten van de menukaart. De vleesopvolgers van ZwamBoon zijn in korte tijd hèt succesnummer van Het Lokaal geworden.

Arja & Bert hebben met ZwamBoon een rigoureuze ommezwaai gemaakt: ze stopten met hun succesvolle maar ook stressvolle bestaan en kozen ervoor om iets zinvols te gaan doen voor de wereld. Ze ontwikkelden een lekker voedingsmiddel dat een natuurlijk alternatief is voor de verkwistende en vervuilende vleesproductie. De vleesopvolger draagt daarmee bij aan de oplossing van grote problemen, zoals de klimaatcrisis en het stikstofprobleem.

De uitzending is te zien op donderdag 16 april rond 18.45 uur op NPO2.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden