Lekker in de buitenlucht werken en ben je af en toe in de week beschikbaar? Neem dan gerust contact op. (foto archief)
Lekker in de buitenlucht werken en ben je af en toe in de week beschikbaar? Neem dan gerust contact op. (foto archief) (Foto: )

Stichting Old School wil verder groeien 'Voorlopig moeten we alle activiteiten afzeggen'

Apeldoorn - Jurrien ten Brinke is samen met zijn vrouw bedenker, aanjager en verbinder van Stichting Old School Apeldoorn. ,,We zijn twee jaar geleden begonnen een plek te creëren waar iedereen zich gezien en gehoord mag voelen."

Door Danielle van de Vlag

Ze zijn Stichting Old School Apeldoorn gestart vanuit visie en persoonlijk verlangen om een bijdrage te leveren aan de buurt en om verbinding met elkaar te kunnen maken. ,,We groeien versneld en hopen met professionele expertise naar een volgend level te kunnen groeien om samen zorg te dragen. Maar voorlopig moeten we alle activiteiten afzeggen vanwege corona. We houden iedereen op de hoogte via onze facebookpagina Old School Apeldoorn.”

Jurrien: ,,We zijn twee jaar geleden begonnen een plek te creëren waar iedereen zich gezien en gehoord mag voelen. Een plek waar we naar elkaar luisteren, van elkaar kunnen leren en waar we de handen uit de mouwen kunnen steken. Elke eerste vrijdag van de maand organiseren we een buurtborrel van 16.00 uur tot 17.30 uur. Iedereen in de buurt is welkom! Daarnaast organiseren we regelmatig kinderfeesten bij Old School waar kinderen van groep 3 t/m groep 7 kunnen genieten van theaterstukken, liedjes zingen, bijbelverhaal, knutselwerkje, buiten spelen, broodjes bakken, popcorn poffen en paardje rijden. Voor tieners organiseren we in de zomervakantie een zeskamp en geven we een buurtbarbecue. Het is fijn om dit te kunnen organiseren voor kinderen van ouders die weinig te besteden hebben of die niet op vakantie kunnen.”

Zelfsturende teams

,,We willen zelfsturende teams creëren, we willen groeien en daar is hulp voor nodig. Als we terugkijken naar het voorjaar van 2018 waar we begonnen met het opbouwen van een team, zitten we nu op een team met 40 vrijwilligers. Onze vrijwilligers houden de moestuin bij, organiseren een aantal keren per jaar een kinderfeest en het catering team maakt heerlijke maaltijden voor de maandagavond wanneer we met een club gezamenlijk eten. We kunnen dit alleen maar samen organiseren en zijn afhankelijk van hulp.”

,,We groeien versneld en willen graag verder bouwen met onze vrijwilligers naar een volgend level. De komende jaren willen we graag verder uitbreiden en groeien. Op een gegeven moment wil je ook de expertise van professionals in kunnen zetten om vraagstukken van bewoners in de buurt goed te kunnen beantwoorden. We krijgen namelijk verschillende vragen over het leven en over dealen met moeilijke issues. Dat vereist professionele begeleiding. Wij stellen ons altijd gastvrij op voor ieder die het prettig vindt om langs te komen, om verhalen te delen of om even gezellig bij te kletsen. Bovendien kunnen we nog wel helpende handen gebruiken voor het onderhouden van onze moestuin. Samen kunnen we veel bereiken."

oldschoolapeldoorn.nl


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden