Foto:

Nieuwe versie Present in deze tijd

Apeldoorn - Stichting Present zet groepen vrijwilligers in bij mensen zonder netwerk, met beperkte financiën, ziekte of omdat het gewoon even niet zo goed gaat. Vanwege het Corona-virus zijn er vergaande maatregelen genomen die een grote impact hebben op het dagelijks leven van ons allemaal, maar in het bijzonder van kwetsbare mensen.

Ook onze reguliere projecten zijn stopgezet, we kunnen nu geen groepen vrijwilligers meer inzetten. Om toch Present te zijn in de maatschappij hebben we een aantal mooie acties bedacht.

Kleurplaat
Misschien ken je zelf iemand in je straat of uit je familie die door het Corona-virus de deur niet meer uit kan. Kleur de bijgevoegde kleurplaat in, zet je telefoonnummer erbij als je wilt en doe de kleurplaat door de brievenbus (niet aan bellen). Als je niemand weet aan wie je de kleurplaat kan geven, mag je de kleurplaat ook in de brievenbus doen bij Present aan de Regentesselaan 2b. Dan zorgen wij dat jouw kleurplaat bezorgd wordt bij iemand die daar heel gelukkig van wordt.

Net als vroeger…penvriend of -vriendin worden
Als bedrijf, klas, kerk of vriendenclub kan je ook kiezen voor verbinding maken met de bewoners van een zorginstelling. Bijvoorbeeld een zorginstelling die in de buurt staat van je bedrijf, kerk of school. Je wordt gekoppeld aan een van de bewoners en stuurt met regelmaat een kaart, kleurplaat, iets anders wat over de post kan. Heel fijn voor mensen die nu geen bezoek mogen ontvangen en niet de deur uit kunnen.
NB: Met daarbij de tip je eigen adres er op te vermelden zodat, als de bewoner in staat is zelf iets te schrijven, ook post terug kan sturen
Als je geïnteresseerd bent laat het ons weten, via info@presentapeldoorn.nl en wij zorgen voor de verbinding met een zorginstelling.

Kinderen Vluchtelingenopvang
De 80 kinderen in de vluchtelingenopvang aan de Christiaan Geurtsweg kunnen ook niet meer naar school. Deze kinderen hebben geen eigen kamer en weinig vermaak. Help je mee hun dag iets leuker te maken?
Schrijf een leuke kaart, in het Nederlands, met bijv. “Wat vervelend he je dat je niet naar school kunt…” en doe er een kleinigheidje bij zoals een kleurboek, puzzelboekje, vouwblaadjes of stickers (het moet in de brievenbus passen). Doe dit samen in een envelop en zet op de envelop voor wie het bedoeld is: jongen/meisje, 0-4 jaar, 4-12 jaar of 12-18 jaar. Doe dit bij Present Apeldoorn aan de Regentesselaan 2b in de brievenbus. Wij zorgen dat het bij deze kinderen terecht komt.

Schrijf een kaartje
Op onze website presentapeldoorn.nl staan voorbeelden van kaartjes of maak je eigen kaart of kijk eens op cor.omapost.nl. Doe die door de brievenbus bij oudere mensen in je straat, of stuur hem naar je opa of oma. Weet je niemand? Ook dit kaartje kan je met een aardig bericht erop, bij Present Apeldoorn, Regentesselaan 2b in de bus doen. Een klein gebaar met grote impact.

Coronahulp
Prachtig om te zien dat heel veel mensen hun tijd en hulp aanbieden. Boodschappen doen, hond uitlaten, even praten met mensen die erg alleen zijn. Ook bij Present Apeldoorn komt dit aanbod binnen. Wanneer u wilt helpen zijn er verschillende initiatieven waar u zich aan kan melden, ook als u hulp nodig hebt uiteraard.

U kunt zich aanmelden via onze website: www.presentapeldoorn/corona
www.nlvoorelkaar.nl (toets Apeldoorn in) www.apeldoornpaktaan.nl/coronahulp of bel 088-7846465
Via Facebookgroep: Coronahulp Apeldoorn en omstreken
Via de Coronahulplijn van One Apeldoorn (samenwerking van alle kerken in Apeldoorn) 055-3010548

Het Rode Kruis heeft een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen voor mensen in thuisisolatie/quarantaine: 070-4455888 (voor een luisterend voor, advies of extra hulp). Present is aangesloten bij een landelijk initiatief #nietalleen. We hebben hier als Present Apeldoorn een coördinerende rol in. Als u er niet uitkomt bel ons gerust, op 055-5767997 (u wordt teruggebeld) of mail naar info@presentapeldoorn.nl. We kijken graag samen met u waar u zich het beste kan aanmelden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden