Leerlingen De Heemgaard schrijven naar ouderen

Apeldoorn - “Zorg goed voor elkaar”, dat was de belangrijkste boodschap van koning Willem-Alexander tijdens zijn televisietoespraak op 20 maart. De Heemgaard nam deze oproep ten harte, omdat de school het heel belangrijk vindt dat ook leerlingen voor andere zorgen in deze moeilijke tijden.

Daarom is deze week op de Heemgaard het project “HEEL KLAS 3 SCHRIJFT!” van start gegaan.

Via MaS (maatschappelijke stage Apeldoorn) is De Heemgaard al voor de Coronacrisis in contact gekomen met Skill-Ability: een organisatie die jongeren en ouderen in de samenleving met elkaar in verbinding wil brengen. Samen met Skill-Ability heeft een overleg op afstand plaatsgevonden, waarna het project: “HEEL KLAS 3 SCHRIJFT!” is ontstaan.

Leerlingen krijgen nu de opdracht aan de slag te gaan met het online ontwerpen van een persoonlijke kaart. Deze worden met de juiste voorzorgmaatregelen, zoals voorgeschreven door de RIVM, op school afgedrukt en in enveloppen gedaan. 

Daarna worden ze afgeleverd bij de organisatie Skill-Ability. Zij zorgen op hun beurt dat de kaarten bij de verschillende verzorgingstehuizen terecht komen.Ook kunnen leerlingen zelf ouderen aanmelden die alleen zijn (op dit moment).
De Heemgaard hoopt er met deze actie voor te zorgen dat ouderen voelen dat zij niet vergeten worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden